Home Érdekes! Meddig tarthat még a járvány? Ezt felelte az operatív törzs:

Meddig tarthat még a járvány? Ezt felelte az operatív törzs:

by Krisztina

Így látják most a helyzetet.

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján elmondták, hogy egy újabb áldozata van a járványnak egy fiatal, ám több betegséggel küzdő nő személyében. Így már 9 a halottak száma Magyarországon.

Több kérdést is igyekeztek megválaszolni, mint például, hogy meddig tarthat a járvány, ezt azonban nem lehet így előre meghatározni. Ezt felelték:

Számos becslés, modellszámítás és fikció van jelen a szakirodalomban és a közvéleményben. Nem kívánunk találgatásokba bocsátkozni. Ezt a munkát szakmai csoport végzi, pontos időpont nem mondható meg. A cél, hogy a bevezetett rendszabályokkal a járványt “ellaposítsák”, hogy ne legyen egyszerre túl sok beteg – válaszolta Müller Cecília.

Másik kérdés volt, hogy az elhunytakat is tesztelnek koronavírusra?

Válasz: nem, az emberi erőforrások minisztere felfüggesztette a boncolásokat, hogy védjék az egészségügyi dolgozókat. Ha nem derül ki, hogy valaki fertőzött volt, de van rá gyanú, akkor a halál beálltát követően egy rövid ideig még tesztelhető, kizárólag a környezete felderítése érdekében. Ez nagyon ritkán fordul elő.

Gyorsul a járvány, Magyarországon mi a a helyzet?

A járvány természete az, hogy egy fertőzött 2-3 másiknak adja át a betegséget. Minél több a beteg, annál több az átadási lehetőség. Magyarország picit előnyösebb helyzetben van, sok időt nyertünk, korábban meg lehetett lépni a járványt lassító intézkedéseket.

Lakatos Tibor, az Operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy ma reggel 3 millió maszkot, 100ezer tesztet és 85 lélegeztetőgépet hoztak repülővel Kínából.

Blikk

Hirdetés

You may also like