Home Érdekes! John Lennon szavai a mai napig megérintik szívünket!

John Lennon szavai a mai napig megérintik szívünket!

by Zsani

John Ono Lennon , a 20. század egyik legnagyobb hatású énekese, zeneszerzője, költője és a The Beatles gitárosa. Mindössze 40 évet élhetett, hiszen 1980-ban meggyilkolták.

 

 Azonban szavai örök érvényűek, és halála után is tovább élnek szívünkben!

 

John Lennon nevét sokan a békéhez, illetve a politikai aktivizmus kötik. Mindig is benne volt a tettre kész lázadó, már fiatalkorában is. Milliókat tanított meg másképp gondolkozni, sokaknak felnyitott a szemét mély gondolataival.

Híres dalainak szövege, illetve beszédeinek részletei a mai napig megérintik szívünket:

“Képzeld el, hogy az egész világ békében él! Talán azt gondolod, álmodozó vagyok, de nem én vagyok az egyetlen. Remélem, egy nap te is csatlakozol hozzánk, és az egész világ eggyé válik.”

“Nincs szükséged arra, hogy valaki megmondja, ki is vagy valójában. Az vagy, aki vagy.”

“Az én szerepem a társadalomban, vagy bármilyen művész, költő szerepe az, hogy megpróbáljuk kifejezni azt, amit mindannyian érzünk. Nem pedig megmondani az embereknek, hogyan érezzenek. Nem úgy, mint egy prédikátor, nem is úgy, mint egy vezető, hanem mint mindannyiunk tükörképe.”

Oszd meg, ha te is egyetértesz szavaival, és még mindig a szívedben őrzöd gondolatait, és emlékét! Reméljük, ő már egy jobb helyen van, és megtalálta a békét, amiért annyit küzdött!

 

Hirdetés

You may also like