Home Divat Hajtippek arcformák szerint

Hajtippek arcformák szerint

by Krisztina

Épp fodrászhoz készülődsz, de fogalmad sincs, milyen frizurát szeretnél? Vagy csak újításra vágysz, de nem tudod, mi állna jól neked? Ha igen, akkor a legjobb helyen jársz! Ha lövésed sincs, milyen stílusú frizurával mutatnál jól, akkor elég csupán azt tudnod, hogy milyen típusú az arcformád, mi pedig adunk pár tippet ahhoz, hogy miként újíts a mostani viseleteden.

Ovális arcúaknak

Köztudott, hogy az ovális a legtökéletesebb arcforma. A homlok és az áll egy síkban vannak, a fejforma pedig leginkább egy tojáshoz hasonlítható.

Ehhez az arcformához szinte minden hossz passzol.

Mivel szinte bármilyen frizura választható, összesen két dologra kell figyelni: ne válassz olyan viseletet, ami eltakarja az arcod, és semmiképp se tupírozd fel a hajad, vagy magasítsd meg azt a fejtetőn, mivel előnytelenül megnyújtja az arcot! Az ovális archoz jól passzol a frufru, ám ezúttal is óvakodjunk a túl hosszú fajtájától. A haj lehet lépcsőzetes vagy egyenes is, csupán a viselője kreativitása, na, meg a fodrász kézügyessége az, amin múlhat a dolog.

Kerek arcúaknak

A kerek arc legszembetűnőbb tulajdonsága a teltség. Rövid áll és homlok jellemzi, valamint a fej magassága megegyezik a szélességével.

Ennél a típusnál a legfontosabb, hogy nyújtsuk az arcot.

frizura-kerek-arc

Érdemes vállig érő, vagy annál hosszabb, egyenes hajat vágatni. Ez megnyújtja a vonalakat, ráadásul finomítja is őket. A frufrunál érdemes kissé oldalra tolni a választékot, ám ügyelni kell rá, hogy ne kerüljön ki túlságosan a homlok szélére! ó

A hullámok is nagyon jól állnak a kerek arcúaknak, ráadásul a göndör haj oldalsó lépcsőzetességgel is nagyon előnyös. Kerek arcú hölgyek esetében az állig érő hossz elkerülendő, ugyanis ez nagyon is kihangsúlyozza a fej szélességét.

Hosszúkás arc

A hosszúkás arc megállapítása nagyon egyszerű: magas homlok, keskeny áll, magasan ülő arccsont.

Frizuraválasztásnál a cél az, hogy összenyomjuk az arcot,

valamint megfelelő szélességet biztosítsunk neki, hogy minél jobban az ovális formára hasonlítson. A hosszú haj a hosszúkás arcúak esetében nagyon előnytelen, ugyanis még tovább nyújtja a fejformát. Leginkább a félhosszú haj az ideális számukra, ami egy oldalválasztékkal és fokozatos vágással nagyon jó választás. A frufru minden fajtája ajánlott, ám az egyhosszú, lelapuló haj nagyon is kerülendő!

Szív alakú arc

frizura-sziv-alaku-arcA szív alakú arcforma rendkívül nőies, a széles homlok és keskeny, hegyes áll jellemzi. A cél az áll szélesítése, valamint a szemkörnyék kiemelése.

Az állig és vállig érő haj remek választás, amit egy oldalfrufruval tehet még tökéletesebbé a viselője.

Szinte mindegy, hogy egyenes, loknis vagy göndör hajról van szó. Ami ennél az arcformánál is kerülendő, az a hosszú, lelapult haj, valamint a bubi frizura, mivel tovább szélesíti a homlokot, és keskenyítik az állat is.

Háromszög alakú arc

A szív alak fordítottja, itt az áll dominál, ezért olyan frizurát kell választanod, ami egyensúlyba hozza a keskeny arccsonttal!

Érdemes a fejtetőn dúsabbra hagyni a hajat, és lefelé elvékonyítani a tincseket, így kialakul a már említett egyensúly.

Az állig érő haj hullámos verziója ebben az esetben is maximálisan ajánlott, egy oldalfrufruval remekül feldobható. Amit kerülni kell, az a középen való elválasztás, valamint a túl rövid haj, hiszen ezek megbontják a kényes egyensúlyt, amit szeretnénk kialakítani a háromszög alakú arc esetében.

Szögletes alakú arc

Az arccsont, a homlok és az áll egyforma széles, ezért a szögletes arcformánál a lágyítás az elsődleges feladatunk.

Ennél a fajtánál az állig vagy vállig érő hullámok dominálnak.

Ezekkel kiemelhetők az arc finomabb részei, ráadásul rendkívül nőiesek, így remekül ellensúlyozhatók a durva vonások. A hosszú, egyenes vagy rendkívül rövid haj kifejezetten előnytelenek, ezért nem ajánljuk!

frizura-szogletes-alaku-arc

Reméljük, segítettünk a döntésben, és már magabiztosabban indulsz el a fodrászhoz! Ha továbbra is kétséged van a hajbajt illetően, érdemes kikérni egy fodrász vagy hajszobrász véleményét, hiszen ők biztosan tudnak pár további hasznos tippet adni a leendő frizuráddal kapcsolatban.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .