Home Egészség & életmód Gyakran felébredsz éjszaka? Nézz az órára és tudd meg mi áll a háttérben!

Gyakran felébredsz éjszaka? Nézz az órára és tudd meg mi áll a háttérben!

by Krisztina

Mindenkinek beköszönt az életébe egyszer az az időszak, amikor éjszaka nem tud aludni. Nem kell kétségbeesni, ugyanis minél jobban stresszelünk, annál nehezebben fogunk tudni elaludni. Az ördögi körből csak úgy tudunk kimászni, ha kiderítjük, hogy mi lehet az oka a nemalvásunknak!

A kínai orvoslás szerint a meridiánokban kereshető az oka annak, ha nem tudunk aludni. Nem mindegy ugyanis, hogy az éjszaka melyik szakaszában nem tudunk aludni. Az alábbiakban megtudhatjuk, hogy mire következtethetünk ezekből az időszakokban.

Ha 21-23 óra között nem tudunk aludni, azt jelenti, hogy valami stressz, aggodalom, és szorongás van az életünkben. Bizonytalanság járja át a nappalainkat, és ez az alvásunkat is befolyásolja. Ajánlott a meditáció, a lazító gyakorlatok, és a jógázás.

Ha 23 és 1 óra között nem tudunk aludni, akkor azt jelenti, hogy az epe zónában valami blokk keletkezett, érzelmi csalódás állhat a háttérben. Próbáljunk meg felhagyni a kritizálással, legyünk türelmesek.

Ha 1 és 3 óra között nem tudunk aludni, azt jelenti, hogy máj energiái blokkolódtak. Harag, vagy szorongás gyűlhetett fel a szervezetünkben. Próbáljunk meg egészségesebben, és kiegyensúlyozottabban élni. Hagyjuk abba a fölösleges aggódást, az életben úgyis minden úgy fog történni, ahogy történnie kell.

Ha 3 és 5 óra között nem tudunk aludni, akkor a tüdő meridiánjával lehet probléma. Lélegezzünk mélyeket, hogy megszabaduljunk a fölösleges feszültségtől, és szabadon működhessen a tüdő.

5 és 7 óra között a vastagbél meridiánja aktív. Ilyenkor méregtelenít az emésztőrendszer, nagyon sokan ki kell menjenek a vécére ebben az időszakban.

Hirdetés

You may also like