Home Egészség & életmód Gondolatok, amik meggátolnak abban, hogy boldog légy

Gondolatok, amik meggátolnak abban, hogy boldog légy

by Eszter

A boldogság elérése minden ember beprogramozott célja, de csak keveseknek adatik meg, hogy élvezni tudják az életet. Az egyre növő öngyilkossági ráta, a depressziósok szintén növekvő száma aggodalomra ad okot.

Ilyen nehéz volna a boldognak lenni? Ha jobban belegondoltok, az élet sajnos nem úgy működik, mint a mesékben, nem leszünk varázsütésre boldogok, amíg meg nem… Érdemes odafigyelni a negatív gondolatokra, mivel leggyakrabban ezek gátolnak meg abban, hogy boldogak legyünk.

Felejtsd el az amerikai álmot!

Biztos, hogy ez az életcélod? 8 órás munkát vállalni és családot alapítani a fehér kerítések mögött? Sajnos ez nem az európai, még inkább pedig nem a magyar tendencia.

Lehetsz sikeres akkor is, ha 12 órában dolgozol, ha nincs gyereked, és éppenséggel panelben laksz, nem pedig egy luxus családi házban.

Tűzz ki magad elé elérhető álmokat, hidd el, boldog leszel, ha meg tudod valósítani őket!

Ne engedj a nyomásnak!

Ismerjük az „álomcsalád” prototípust, ugye? Sokaknak nem adatik meg, hogy gyereke születhessen, legyen annak fizikai vagy anyagi korlátja.

Többeket hajszol teljes kétségbeesésbe az az elképzelés, hogy túl késő már gyereket vállalni, ezáltal pedig sosem leszünk a társadalom teljes értékű tagjai. Felejtsd el azokat, akik mindenáron rád erőltetik a saját elképzeléseiket, hiszen nem nekik kell az életedet élniük, hanem saját magadnak!

Bárcsak…

Jó dolog, ha az ember sóvárog valami után, egészen addig, amíg azt egészséges keretek közt teszi. Ha szeretnénk elérni valamit, az mindig motivációként hat ránk, segít előrébb jutni, ráadásul olyan korlátokat léphetünk túl, amikre nem is gondoltunk.

Ahhoz, hogy ez az egész csodálatos dolog ne csapjon át értelmetlen küzdelembe, fontos eldöntened, elérhető-e a kívánalmad.

ut-a-boldog-saghoz

Ha egyértelműen nem, akkor bármilyen nehéz is, de fel kell hagynod a vágyakozással, mert csak megölöd vele a lelked! Semmi mást nem eredményez, csak egy életen át tartó hajszát, ahol sosem fogod teljesíteni a kitűzött célt.

Én uralom az életem!

Sokan azt gondolják, mindent maximálisan az irányításuk alatt tartanak, pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnének. Ha te is így gondolod, sürgősen felejtsd el, hiszen leginkább a rajtad kívül eső dolgok alakítják az életed! Légy kreatív! Nem kell feltétlenül beletörődni az élet kellemetlen meglepetéseibe, hiszen ismered a mondást: ha az élet citromot kínál, csinálj belőle limonádét!

Hagyjuk, nekem úgysem jön össze semmi…

A kishitű emberek még sosem értek el semmit. Ha rossz passzban vagy, vagy mostanság kellemetlen dolgok történtek veled, ne húzd rá az egész életedre, mivel nagyon negatív hatással lesz a jövődre! Ahogy a pozitív megerősítéssel, az ellentétével is befolyásolhatod az életed.

Sosem fogsz belevágni semmilyen kalandba, új dologba, ha nincs egészséges énképed magadról.

Ehhez ismerned kell a képességeidet és a korlátaidat is. Egyáltalán nem nagyképűség, ha elismered, hogy jó vagy valamiben. Sőt! Ennél jobb kezdet nincs is ahhoz, hogy rátalálj a boldogságra.

Ne utasítsd el az apró örömöket!

Csak az igazán nagy dolgoknak tudsz örülni? Akkor vedd észre a kicsit is! Ha mindig egy nagy csodára vársz, sosem fogod elégedettnek érezni magad. A hétköznapokban számtalan apró örömöt élhetsz át, legyen az egy új toll a gyűjteményedbe, vagy a kedvenc kávéd a legjobb barátoddal.

valts-mosolyra

Tanuld meg értékelni ezeket, és egy idő után már nem is lesznek olyan égbekiáltóan nagy elvárásaid az élettel szemben!

Tökéletes akarok lenni!

Bármit is gondolsz, ami él és mozog, az sosem lesz tökéletes. Persze, ez csak nézőpont kérdése, de leggyakrabban minden területen a maximumot akarjuk nyújtani. Ez lehetetlenség, mivel valami mindig a másik rovására fog menni.

Ha már mindenképp a tökéletességre törekszel, próbáld meg egy területre koncentrálni az energiáid!

celok-naptar

Tűzd ki célodul, hogy te fogod a legfinomabb húslevest készíteni, vagy törekedj a legtökéletesebb pelenkaöltésre! Az ilyen céloknak látszatja is van, és sosem fogsz belerokkanni a gondolatba, hogy nem éred el az álmaid.

Kéne még…

Tipikusan a telhetetlen ember mondatai kezdődnek így. Ha sikerült elérned valamit, ne gondolkodj máris azon, hogy mit tehetnél még! Élvezd ki a pillanatot! Ne törődj azzal, hogy mi vár még rád, értékeld azt, amid jelen pillanatban van! Úgy gondolod, megéri mindig hajtani valami után? Szerintem, te is tudod a választ. Tarts egy kis szünetet, és szusszanj egyet! Megérdemled, hogy élvezd, amit sikerült elérned.

Jobb lenne, ha…

vékonyabb lenne a derekad, és magasabb lennél? Biztos vagy benne? Ha nem vagy elégedett magaddal, annak több oka is lehet, de végeredményben minden téren gátol abban, hogy boldog légy. Sok nő elégedetlen például a testével, ami az élete minden területére hatással van.

Nagyon fontos, hogy mielőtt bármibe is belefognál, fogadd el önmagad!

Nálad nagyobb ellenséged ugyanis nincs… de barátod sem! Ha elégedetlen vagy a csípőddel, keress mást, ami tetszik magadban! Gyönyörűek a szemeid? Dús, puha a hajad? Légy büszke rá!

Azt leszögezhetjük, ha barátod vagy saját magadnak, az már fél győzelem. Oszlasd el a tévhiteket, és rövid időn belül sokkal gondtalanabbnak fogod érezni magad!

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .