Home Érdekes! FRISS: A NASA szerint újabb jégkorszak lehet 3 éven belül!

FRISS: A NASA szerint újabb jégkorszak lehet 3 éven belül!

by Krisztina

Mi magunk is meglepődtünk azon az állításon, amit a NASA jelentett be és amelyben egy jégkorszak eljövetelét emlegetik, ami 3 éven belül várható.

Mindez pedig főleg azért meglepő, mivel az utóbbi időben mindenhol arról lehet olvasni, hogy évről-évre egyre melegebb időjárásban lesz részünk.

Hogy mi az igazság? 

Idén júniusban egy teljesen szokatlan esemény történt, vagyis eltűntek teljesen a napfoltok, ami azt eredményezheti, hogy 400 éve nem látott kemény telek elé nézhetünk.

Mivel mostanában sokkal fontosabb és érdekesebb események történtek szerte a világban, így senki nem foglalkozott időjárásunkkal és azzal, hogy júniusban egy nagyon fontos, törzsgyökeres változás is történt. A NASA szakemberei szerint azonban nincs okunk aggodalomra, mivel ez egy várható, természetes folyamat. Szabad szemmel is jól láthatóak a foltok eltűnései. Ha esetleg sűrűbbé válna ez a folyamat, az azt eredményezné, hogy elérhetjük a szoláris minimumot,vagyis a minimális naptevékenységet. Ez pedig a télre lenne kihatással, ami a földön jelentős lehűlést eredményezne.

A napkutatók szerint ezt a szoláris minimumot 2019-2020 körül érhetjük el. Ez a szakasz azonban nem lesz tartós, a hideg telek sem lesznek majd jellemzőek hosszú évszázadokig.

A nap természetes ciklusai 11 évenként ismétlődnek. A szoláris minimum viszonylag ritka.A legutóbbi jegyzett esetnél a Temze is befagyott.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .