Home Egészség & életmódEgészség Figyelem minden terhes nőnek! 10 növény, ami azonnal vetélést okoz!

Figyelem minden terhes nőnek! 10 növény, ami azonnal vetélést okoz!

by Krisztina

A várandósság ideje alatt minden szabály megváltozik, ami addig körülvett minket. Bizonyos dolgoktól ugyanis óvakodni kell, ha a kismama nem szeretné elveszíteni leendő gyermekét.

Az információ hiányában ugyanis sok kismama nincs tisztában bizonyos ételek, italok és gyógynövények tiltólistás fogyasztásáról. Az alábbi 10 gyógynövényt tilos fogyasztani bármilyen formában a terhesség alatt!

1. Aloe vera

Az egyik legáldásosabb gyógynövény, de nem a terhesség időszakában! Hashajtó anyagokat tartalmaz ugyanis, amelyek hatást fejtenek ki a hasizmokra, így a méhizmokat is összehúzódásra késztetik.

2. Csalán

Mivel a csalán tea méregtelenítő hatással rendelkezik, ezért amikor a szervezetben lévő méreganyagtól szabadit meg minket, akkor a magzatot is károsítja.

3. Zsálya

A hasonló tulajdonságokkal rendelkező zsálya forrázatát se fogyaszd, ám ez a növény kis mennyiségben, fűszerként alkalmazva még nem okoz bajt.

4. Majoránna

Nem javasoltak a keserű anyagot, alkaloidot és illóolajat tartalmazó növények, mert ezek a magzat szervezetébe jutva károsodást okozhatnak. Ilyen például a majoránna – legfeljebb fűszerezésre használd.

5. Oregáno

Ugyanaz jellemző rá, mint ami a majoránnára is.

6. Rozmaring

Ez a gyógynövény szintén nincs jótékony hatással a magzatra, fűszerezés során csak óvatosan használjuk.

7. Macskagyökér

Álmatlanság ellen használják, amihez nagyon könnyen képes hozzászokni a szervezet. Emiatt képesek lehetünk a rendszeres alkalmazására, ami nagy mennyiségben vetéléshez vezethet.

8. Körömvirág

A gyulladáscsökkentő körömvirág ugyancsak méhösszehúzódásokat okozhat, ezért várandósság idején legfeljebb külsőleg alkalmazható.

9. Kutyabengekéreg

Alhasi vérbőséget és vetélést okoz ez a hashajtó gyógynövény.

10. Zöld tea

Bár tele van antioxidánsokkal, de mégis csak abban az esetben fogyaszd, ha alacsony a vérnyomásod, különben hipertóniát okozhat a terhesség alatt.

Hirdetés

You may also like