Home Divat Ezt árulja el egy nőről a hajszíne!

Ezt árulja el egy nőről a hajszíne!

by Zsani

Egy felmérés szerint a nőkről sok mindent ki lehet következtetni a hajszínük alapján.

Ezek a sémák a köztudatban annyira elterjedtek, hogy senkit nem ér meglepetésként, hogy a szőkékkel a férfiak sokkal előzékenyebbek és kihívóbbak. Amikor új frizurát választunk, mindig érdemes végiggondolnunk, hogy ahhoz mit társítunk nagy általánosságban, és hogy azokkal az elképzelésekkel tudunk-e azonosulni.

Ha úgy érezzük, hogy passzol hozzánk az adott hajszínhez társított szerep, akkor minden bizonnyal remekül érezzük majd magunkat a bőrünkben, ha viszont azzal a céllal választunk egy-egy hajszínt, hogy ledöntsük a sztereotípiákat, nagy eséllyel csalódnunk kell.

Ilyenek a barnák

A barna hajszínt választókról úgy tartják, hogy intelligensek és gyors az észjárásuk. Nem meglepő, hogy a Nobel-díjjal elismertek többsége is ezt a hajszínt viseli! Jellemző még rájuk a kitartás, a céltudatosság, a nagyobb terhelhetőség és a jó csapatmunka. A barna hajú nők a férfiak szerint kiegyensúlyozottak és bájosak, a természetesség megtestesítői. Gondoskodóak és háziasak, hűségesek és tele vannak szeretettel.

Ilyenek a vörösek

Temperamentumosak és könnyen elragadja őket a hév, sosem rejtik véka alá azt, amit gondolnak. Szeretik, ha minden tekintet rájuk szegeződik, szívesen kerülnek a társaság középpontjába. Démoni hajszínük a szenvedélyt, a tüzességet képviseli, a szőke után ezt az árnyalatot tartják leginkább szexinek az erősebb nem képviselői. Kreatívak és energikusak, a legapróbb tevékenységeket is képesek nagy odaadással végezni. Hajlamosak a meggondolatlanságra, ami miatt akaratlanul is megbánthatnak másokat.

 Ilyenek a szőkék

Romantikusak és érzékenyek, lelkileg könnyen sebezhetők. Önbizalmuk olykor meginog, főleg a munkahelyükön szorulnak némi biztatásra. A férfiak által leginkább kedvelt árnyalat, hiszen a csábítás és az érzékiség megtestesítőjének tartják viselőiket. Sosem lógatják a lábukat, fontos számukra, hogy mindig mozgásban legyenek. Optimistán tekintenek a jövőbe, és törekszenek arra, hogy minden pillanatból kihozzák a maximumot. Hajkoronájukkal a fiatalságot, az ártatlanságot képviselik, a féfiakban óhatatlanul beindítják a védelmező ösztönt.

Ilyenek a feketék

A legtöbb latin szépség haja fekete – vagy legalábbis sötét -, ezért sok férfi fantáziáját megmozgatják a fekete hajú nők. Az angyali szőkéknél sokkal szigorúbbnak és kíméletlenebbnek tartják őket, ezért velük szemben kissé távolságtartóak. Jól is teszik, hiszen a feketék határozottak és talpraesettek, nem szeretik, ha játszadoznak az érzéseikkel. Hajlamosak a kelleténél többet “agyalni” bizonyos dolgokon, ami miatt fölöslegesen aggódnak. Ha a sarkukra állnak, könnyedén kivívják maguknak az egyenrangúságot, igazukat tűzön-vízen keresztülviszik.

Mi legyen az ősz haj sorsa?

A deresedő halánték a legtöbb férfinak jól áll, a nőket azonban komoly dilemma elé állítja. Napjainkban, amikor rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a külsőségekre, az emberek többsége megvetően néz azokra a fiatal nőkre, akik “vállalják az őszülést”, és nem festetik be a hajukat. Igen ám, de egy bizonyos kor után épp a hajfestés válthat ki nemtetszést: aki 70-80 éves korában is ragaszkodik a festett hajhoz, és harsány árnyalatokat választ, az nevetségessé teheti magát.

 Érdekesség a hajviseletről

Az összefogott, copfba kötött haj összeszedettséget, rendezettséget sugall, ezért jó benyomást kelthetsz fontos megbeszéléseken, vizsgákon.
Elég egy pillantást vetni a másik hajára, és máris megtudod, mennyi időt fordít frizurája ápolására. Aki szemmel láthatóan hosszú ideig bíbelődik a hajával – hacsak nem a szépségiparban dolgozik – a külsőségekre túl nagy gondot fordító, öntelt ember benyomását keltheti.
A gyerekek között nagyon sok a szőke, világosbarna hajú, ezért ezeket az árnyalatokat gyakran párosítjuk a gyermeki bájjal, a gondoskodás igényével. Később a haj színe magától is sötétebbé válhat, egyfajta érési folyamatot tükrözve.
A haj csavargatása azt jelzi, hogy az illető nincs épp a helyzet magaslatán, és ily módon próbál egy kis erőt meríteni saját magából.
Hajviseletünkkel nem mindig azt áruljuk el környezetünknek, hogy milyen a személyiségünk, sokkal inkább azt üzenjük , hogy milyen szerepben szeretnénk tündökölni, s hogy milyen bánásmódra vágyunk leginkább.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .