Home Érdekes! Ezért különlegesebbek a bal kezes emberek!

Ezért különlegesebbek a bal kezes emberek!

by Brigitta

Előfordulhat, hogy a balkezes emberek tényleg különlegesebbek, mint a jobb kezesek?

Egy tanulmány szerint, a balkezesek teljesen máshogy gondolkoznak, viselkednek, mint a jobb kezesek. Egyes becslések szerint, minden második ember balkezesnek születik, mégis számuk elég elenyésző ebben a jobb kezes társadalomban. Nagyon sokan, életük során, egyszerűen átnevelődnek a jobb kézre, amit sokan szülői kényszerre, vagy a társadalom hatására tesznek meg. Ez persze nem feltétlenül tanácsos. Egyes vélemények szerint, ez az átnevelés kedvezőtlen hatású lehet a gyermek későbbi életére, sőt zavar állhat be az agy működésében, ami a viselkedésben is megnyilvánulhat.

Egyeses kutatások kimutatták, hogy a nagyobb tesztoszteron szint magzati korban, vezethet balkezességhez. Ez a kutatás Norman Geschwind nevéhez fűződik. De növelheti kialakulásának esélyét a születéskor fellépő stressz, sőt genetikai okok is közrejátszhatnak.

Nagyon sok híres emberről, sportolóról tudjuk, hogy balkezes volt, ilyen Einstein, vagy éppen Jeanne d’Arc. Egyesek szerint Marilyn Monroe is balkezes volt, bár sokan az ellenkezőjét állítják.

A balkezesekről gyakran mondják, hogy nagyobb empatikus érzékekkel is rendelkeznek, tehát, ha idegenekkel kerülnek szembe, nagyon segítőkésznek mutatkoznak. Ők azok, akik az egész társadalom iránt éreznek elkötelezettséget, és a céljuk, hogy megmentsék az emberiséget.

Hirdetés

You may also like