Home Egészség & életmód Ezért dörzsölj olívaolajat az ajkadba!

Ezért dörzsölj olívaolajat az ajkadba!

by Krisztina

Tudnunk kell az olívaolajból soha nem tudunk elegendő mennyiséget fogyasztani. Használjuk nap, mint nap, és élvezzük pozitív egészségügyi hatásait.

1.Székrekedés ellen

-keverjünk el 1-2 evőkanál olívaolajat citromlével, és fogyasszuk a keveréket reggel éhgyomorra. Nagyon jót tesz az emésztésnek.

2.Hajkondicionáló

-száraz és göndör hajra kiváló, de gyakorlatilag bármilyen hajtípusra használhatjuk, hiszen gyökereitől erősíti, és táplálja a hajat. Melegítsünk fel egy ½ csésze olívaolajat, és a kád fölé hajolva, masszírozzuk be a fejbőrünkbe. Tegyünk rá egy fóliát, majd hagyjuk 45 percig állni, és ezután mossuk meg alaposan.

3.Bútorápoló

-ne vásároljunk bolti bútorfényezőt, inkább készítsünk otthon természetes alapanyagokból. Keverjünk el 2 rész olívaolajat, 1 rész citromlével, vagy fehér borecettel. Minden használat előtt rázzuk fel a keveréket, majd töröljük át vele a fa bútorainkat. Hagyjuk 1-2 percet állni, majd egy tiszta papírtörlővel itassuk le a felesleget.

4.Borotvahab helyett

-epiláláshoz is használhatunk olívaolajat. Kenjük be egy vékony rétegben a lábunk, majd ezután használjuk a borotvát. Bőrünk sima lesz, ápolt, és az irritációkat is elkerülhetjük.

5.Ajakápoló

-a kiszáradt, kicserepesedett ajkainkat kenjünk be 1-2 csepp olívaolajjal, és többé nem lesz problémánk vele. Készítsünk el ezt a keveréket, és dörzsöljük át vele az ajkainkat, hogy megszabaduljunk az elhalt hámrétegtől, és beinduljon a vérkeringés. Keverjünk el 1 teáskanál kristálycukrot, 1-2 csepp olívaolajjal, és citromlével.

Hirdetés

You may also like