Home Érdekes! Ezek a jelei, hogy megcsalnak téged

Ezek a jelei, hogy megcsalnak téged

by Krisztina

Ha folyamatos kételyeid vannak azzal kapcsolatban, hogy a párod valóban hűséges-e hozzád, akkor segítünk egy kicsit rendet tenni a fejedben!

Még a legjobban működő párkapcsolatokban is felmerül egy bizonyos szakaszban a gyanú, hogy esetleg valamelyik fél félre kacsinthat.

Ha te is bizalmatlan vagy a pároddal szemben, talán az alábbi néhány pont segít tisztázni benned egy-két felmerülő kérdést!

A gondolat felmerülésétől kezdve igazoló, illetve cáfoló – megnyugtató – jeleket kereshetnek az érintettek, hogy megbizonyosodjanak az igazságról. Lássuk, milyen tipikus viselkedés válhat gyanússá a másik számára, és mik ennek az okai?

A megcsalás és félrelépés jelei

Minden ok nélkül megváltozik a párunk viselkedése. A régi szokásait egyszer csak elhagyja, és váratlanul új dolgokkal próbálkozik. Lehet ez az öltözködés megváltozása vagy egy új sport kipróbálása, esetleg teljesen új érdeklődési kör felbukkanása.

Mindezek alapvetően akkor szoktak gyanússá válni, ha az illető nem igazán beszél mindezekről,vagyis nem osztja meg a párjával a háttérben lévő gondolatokat, vágyakat. Sőt, ha a másik érdeklődik, hogy honnan ez az ötlet, még talán dühös is lesz, mondván, miért ne lehetne neki újítani.

Ekkor valóban felmerülhet a gyanú, hogy valaki más áll a háttérben, akiről a párunk nem szeretne beszélni. Tőle jönnek az új dolgok, esetleg az ötletek, illetve neki akar imponálni, megfelelni az illető. Persze bárki bármikor változtathat az életmódján, a viselkedésén, de ha mindez hirtelen és több területen is jelentkezik, akkor valószínű, hogy valaki más áll a háttérben.

Kérdésekre, érdeklődésre ingerülten reagál, és faggatásnak érzi még a legártatlanabb kérdést is. Aki a tilosban jár, igyekszik eltitkolni azt. A probléma ott van, hogy túlreagálja a másik érdeklődését. Feszült lesz csupán attól is, ha megkérdezik tőle, hányra ér haza, holott korábban természetes volt, hogy válaszol az ilyen természetű kérdésekre.

Gyakran hangoztatja, hogy dolga van, de ha arról kérdezik, hogy hol járt, kitérő válaszokat ad. Ide tartozik a telefon eldugása, esetleg több telefon használata vagy a számítógép extrém védelme, persze csak akkor, ha korábban ennek nem volt jelentősége.

Persze az is megtörténhet, hogy kérdésünkre, hol járt, bonyolult történeteket kezd el mesélni: mindig történik valami váratlan, például hol lerobban az autó, hol különleges helyzetekbe bonyolódik. De ha már másodszor meséli, kicsit másképpen adja elő.

A bűntudat miatt kedvesebb lesz

A tilosban járók egy csoportjánál megfigyelhető, hogy egyszer csak sokkal figyelmesebbek és kedvesebbek lesznek a párjukkal, mint előtte. Virágot hoznak, ajándékokat vásárolnak, hogy ezzel egyrészt eltereljék a másik gyanúját, másrészt, hogy ily módon csökkentsék a saját bűntudatukat. Mindez akár kellemes is lehet, és javulhat is a kapcsolat ettől, de ha csak a bűntudat csökkentése a cél, amint vége a külső kapcsolatnak, eltűnnek ezek a kedves gesztusok.

Az is előfordulhat, hogy a félrelépés miatti bűntudat olyan erős, hogy a párunk depressziós lesz. Úgy érzi, csapdába került, nem tud választani, de dönteni sem szeretne, és egyfajta tehetetlenséget él át. Ez általában akkor szokott előfordulni, ha komolyodik a külső kapcsolat, és esetleg nyomást gyakorol a döntés irányába.

A megcsalás következő gyanús jele, ha a párunk egyszer csak elkezd ránk féltékenykedni,pedig erre semmi oka sincs. Ő lesz faggatózó, ő kezd el ellenőrizgetni, esetleg számon kérni, hol jártunk, kivel voltunk stb. Ekkor a háttérben az áll, hogy rájön arra, lehet mással is kapcsolatban lenni, anélkül, hogy a másik ezt észrevenné. Ezt aztán kivetíti a párjára is, mondván, ha én meg tudom tenni, hogy megcsalom a másikat, akkor bizonyára ő is képes erre.

Mindenki magából indul ki – tartja a mondás, és ebben az esetben ez különösen igaz. Gyakran a nagyon féltékeny emberekről kiderül, hogy bizony éppen ők azok, akik gyakran járnak a tilosban, csak a párjuk ezt nem szokta észrevenni. Ehelyett ők gyötrik a párjukat féltékenységgel, és szinte paranoid módon meg vannak győződve arról, hogy a másik biztosan megcsalja őket, csak még nem sikerült lebuktatni.

A állandó féltékenykedéssel, számonkéréssel, gyanakvással bárkit az őrületbe lehet kergetni, még akkor is, ha abszolút ártatlan volt. Próbáljuk magunkban tartani ezeket az érzéseket, ameddig tudjuk, esetleg csak arról beszéljünk, ami minket érint, a saját érzéseinkről, ne a másiktól várjuk, hogy minden percéről beszámoljon. Ha végleg elvesztettük a bizalmunkat a párunk iránt, talán valóban csak a válás, a szakítás marad, mint megoldás.

A szexualitás nagyon fontos kötőerő egy kapcsolatban, éppen ezért, ha ott történnek váratlan fordulatok, érdemes rájuk odafigyelni. Esetleg ha a párunk gyakran utasítja vissza a közeledésünket, pedig korábban ezt nem tette, vagy ha érezhetően nagyon másként viselkedik az ágyban, és ha rákérdezünk, feszült lesz, intő jelek.

Az biztos, hogy egészséges felnőtt embernek szüksége van az intim testi kapcsolatra, és ha ez hosszabb ideig – különösebb okok nélkül – elmarad, valószínű, hogy egy harmadik is van a kapcsolatban.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .