Home Érdekes! Ettől sárgul be a muskátlid levele. Így akadályozhatod meg!

Ettől sárgul be a muskátlid levele. Így akadályozhatod meg!

by Krisztina

A muskátli szinte minden udvaron vagy erkélyen megtalálható, nincs is szebb tőlük nyáron, főleg, amikor színpompássá teszik az udvart.

Sokan azonban arra panaszkodnak, hogy bármivel is öntözik, gondozzák, mégis sárgulni, majd száradni kezdenek a levelei. Nos, kiderítettük az okát és el is áruljuk a megoldást!

1. Beültetést követően:

Ne aggódj, nem te hibáztál, ha az alsó levelek sárgulni kezdenek. Egyszerűen csak törd le ezeket a leveleket és várj pár napot, amíg megszokja az új helyét.

2. Túllocsolás:

A muskátli egyaránt kedveli a szárazságot és a napfényt is. A futó virágok szeretnek pár órát az árnyékban tölteni, az állók pedig az állandó napsütés hívei. Ha túllocsoljuk és a gyökerénél áll a víz, az a levelek sárgulásához vezethet. Kora reggel, vagy csak késő este locsoljuk őket.

3. Párás időben, sok víz:

Ha párás kint a levegő, semmiképp se locsold őket. Ilyenkor hagyj neki egy kis időt a pihenésre és csak akkor locsold meg, ha már majdnem száraz a földje.

4. Hideg vízzel öntözés:

Amennyiben megteheted locsolj esővízzel vagy állottal. A jéghideg csapvíz nem csak sárgulást, de akár teljes pusztulást is okozhat.

5. A talaj tápanyagtartalma csökken:

Az egész levél halványsárga lesz, ha nincs elég tápanyaga muskátlidnak. A futóknál akár hetente többször az állóknál kéthetente táp-oldatozz!

6.Hőség és a szárazság együtt:

Sárgulást vagy levélvörösödést okozhat..A meleget és a kevés öntözést nem bírja .Vagyis a bevált locsolási időkön nem változtass! Az elszíneződött leveleket mindenképpen metszd ki!

Szerző: otletdivak.tarhelypark.eu

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .