Home Egészség & életmód Csak 2 dologra van szükséged és többé nem lesz bőrkeményedésed!

Csak 2 dologra van szükséged és többé nem lesz bőrkeményedésed!

by Krisztina

Nagyon sok ember küzd a talpán lévő bőrkeményedéssel, ami amellett, hogy nem túl szép, kellemetlen érzést nyújt, sok esetben pedig akár fájdalmas is lehet.

Bár nyáron jobban előtérbe helyeződnek a lábak, ettől függetlenül az év minden napján ápolnunk kell azt. Az egész napos állás, a zárt cipők, a lábizzadás és még sok más tényező vastag, kemény, durva bőrréteget képez a talpon.

A pedikűrös egyrészt hosszadalmas és anyagias, a kozmetikai gyors megoldások fele pedig nem használ. Az alábbi otthon elkészíthető talppakolás csupán két összetevőt tartalmaz, bárki könnyen elkészítheti és hihetetlen módon segít megszabadulni a bőrkeményedéstől.

Hozzávalók:

  • 1 db paradicsom
  • pár ek. szódabikarbóna 

Elkészítés:

A megmosott paradicsomot vágjuk annyira kis darabokra, hogy szinte pépes sűrűségűek legyenek, vagy egy turmixgépet is használhatunk. Keverjük össze a szódabikarbónával. Áztassuk tengeri sós vízbe a lábunkat 15 percig, majd vigyük fel rá az elkészített pakolásunkat, tekerjük be folpackkal és hagyjuk hatni 30-45 percig, majd mossuk le.

Nagyon finom, erőltetett mozdulatok nélkül egy habkő segítségével másodpercek alatt eltávolíthatjuk a bőrkeményedést, lábunk pedig szép, puha és ápolt lesz.

Hirdetés

You may also like