Home Egészség & életmód Chuck Norris gyógyszercégeket perelt be, amiért megmérgezték feleségét

Chuck Norris gyógyszercégeket perelt be, amiért megmérgezték feleségét

by Judith

A CT vizsgálatokhoz vagy röntgensugarakhoz képest az MRI nem használ ionizáló sugárzást, amely DNS károsodást vagy rákot okozhatna. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az eljárás kockázat nélküli.

A Daily Mail szerint a legendás harcművész, producer és színész Chuck Norris azt állította, hogy a feleségét, Gena-t a gadolínium-alapú kontrasztanyagokkal (GBCA-k) megmérgezték, amelyet az MRI eredményed egyértelműsítésének javítására használnak. A felesége nevében pert indított, és az alperesek közé tartoztak az ipari nehézsúlyú GBMCA gyártók, az ACIST Medical Systems Inc., a Bracco S.p.A. és a McKesson Corporation.

Gena Norris, aki 19 éve ment férjhez Chuck Norrishoz, fájdalomtól, égő érzéstől, gyengeségetől, kognitív problémáktól és állandó kimerültségtől szenvedett, mivel három MRI-vizsgálaton is keresztülment egyetlen hét leforgása alatt, 5 évvel ezelőtt. Az per szerint a vizsgálathoz használt gadolínium Gadolinium lerakódási betegséget eredményezett. Ez majdhogynem Gena életébe került, és 2 millió dolláros orvosi költséget jelentett, beleértve az őssejt-terápiákat is, amelyek a gadolinium okozta központi idegrendszeri problémákat hivatottak kezelni.

Gena Norris azt állítja, hogy a peres eljárás az egyetlen segítsége, és “ezek a cégek továbbra is azt állítják, hogy nincs kapcsolat a gadolinium és a nemkívánatos események között, annak ellenére, hogy a bizonyíték egyértelműen alátámasztja, hogy ez a nehézfém évekig a testben marad.”

A gadolínium egy paramágneses fémion, amely eltérően mozog a mágneses mezőn belül. MRI használata során bizonyos szövetek, rendellenességek vagy betegségek egyértelműbben felismerhetővé válhatnak. Mivel azonban a gadolínium ion mérgező, kémiailag kötődik nemfémionokhoz, miközben az MRI-k során alkalmazzák, így a szervezetből képes lesz kiürülni, mielőtt felszabadulna a szövetekben.

Korábbi tanulmányok azt sugallják, hogy a szervezet fenntarthatja a gadolíniumot. Egy tanulmány a nephrogenic szisztémás fibrózishoz vagy más néven NSF-hez kapcsolódott. Az a bőr megvastagodását okozza, ami megakadályozza a hajlítást és az ízületek mozgatását. A rekeszizomban, a combizmokban, a tüdőben és test alsóbb részeiben is kialakulhat. Amellett, hogy csökkenti az ízületek mobilitását, az NSF végzetes lehet.

E kapcsolat miatt az Amerika Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság kérte, hogy mind az öt gadolínium alapú kontrasztanyag (Magnevist, MultiHance, Omniscan, OptiMARK és ProHance) gyártó tegyen figyelmeztetést a dobozaira és egy új figyelmeztetést tartalmazó részt adjanak a címkékhez az NSF a kockázat leírására.

A legfontosabb, hogy elkerüld az MRI vizsgálatokat, hacsak nem feltétlenül szükséges. Sokszor, az orvosok ezeket a teszteket csak azért kérik elvégezni, hogy a protokollt kövessék, és jogi szempontból védjék magukat. Ha ez a helyzet, akkor egyszerűen tagadd meg a kontrasztanyagos vizsgálatot. Szükség esetén konzultálj más orvosokkal, akik képesek más szemszögből vizsgálni.

Hirdetés

You may also like