Home Divat Bakik sminkeléskor – mire kell figyelned?

Bakik sminkeléskor – mire kell figyelned?

by Eszter

Sétálunk az utcán, szembe jön velünk egy nő, és bennünk rögtön kétféle gondolat fogalmazódik meg elsőnek. Milyen szép! Vagy ami még rosszabb: Te jó ég, hogy néz ki? A smink óriásit tud dobni egy hölgy megjelenésén, de ugyanakkor el is csúfíthatja azt, ha valami nincs a helyén.

Egy bölcsességfogig rúzsos fogsor vagy vastag, rajzolt szemöldök kikergetheti az ízléses hölgyeket a világból, arról nem is beszélve, hogy a pasik sem igazán értékelik ezeket a melléfogásokat.

Mostani cikkünkből megtudhatjátok, mire is kell pontosan odafigyelnetek, ha tökéletes sminket akartok.

Helytelen alapozás

Kezdjük az elején! Majdnem minden smink alapja egy tökéletes alapozó. Fontos odafigyelned arra, hogy megfelelő árnyalatút válassz. Ha túl sötétet vagy túl világosat veszel, nem fogod elérni a hibátlan bőr látszatát, sőt!

alapozok

Senki sem szeretne úgy kinézni, mintha most dugta volna bele a fejét a szoláriumba, igaz? Ha megvan a tökéletes árnyalat, már csak a mértékre kell odafigyelni.

A túl sok termék előszeretettel ül meg a ráncokban, ráadásul a túlzásba vitt alapozó kellemetlen érzést eredményez.

Érdemes továbbá arra is odafigyelni, hogy ne csak az arcodon használd a terméket, hanem a nyakadra is vigyél fel belőle, így maximálisan természetes hatást érhetsz el, mivel semmilyen éles határvonal nem fogja jelezni, hogy alapozót használsz. Nem is nehéz, igaz?

Elbaltázott szemöldök

Az internet sötét bugyrai hemzsegnek a nevetségesebbnél nevetségesebb szemöldök kreációktól. Ha nem szeretnél felkerülni a viccoldalakra, akkor nem árt, ha odafigyeltek egy kicsit.

szemoldok

A túlszedett, túlrajzolt, túlburjánzott változatokról most nem ejtünk szót, hiszen hetekig sorolhatnánk, milyen bűncselekményeket tilos elkövetni az arcunk ellen. Ehelyett megismertetünk veletek egy egyszerű módszert.

A szemöldök az arc leghangsúlyosabb pontja, ezért nem árt, ha a szőrszálakhoz passzoló színnel feltöltöd őket.

Még egy hétköznapi, láthatatlan sminket is megdob egy kis plusszal, így érdemes pár percet feláldozni a reggeli készülődésből. Sajnos a tökéletes ívű szemöldök nem adatik meg mindenkinek, de ezzel az apró praktikával csodássá varázsolhatjátok a sajátotokat. Vigyázzatok, nehogy túl sötét árnyalatot válasszatok! Általában érdemes világosabb szemöldökpúderekkel kezdeni, hiszen előbb-utóbb úgyis megtaláljátok a helyes árnyalatot.

Túl sok pirosító

Mi más dobhatná fel a sminket, mint egy leheletnyi pirosító az arccsonton? Az ötlet egészen jól hangzik, mégis katasztrofális baleseteket okozhat, ha nem tudjátok tartani a mértéket. Hiába a motiváció, a felkészültség, néha a végeredmény nem igazán úgy sikerül, ahogy eleinte elterveztük.

A pirosítóval könnyen mellé lehet lőni, mivel a túl sok használata inkább egy bohóc sminkjét eredményezi, ráadásul az sem mindegy, hogy milyen árnyalatot választasz.

pirositoFontos tanulmányoznod az arcod formáját, hiszen nem mindegy, hogy feldobod a sminked, vagy épp ellenkezőleg, petyhüdtté teszed az arcpárnáid. Egy kis gyakorlással könnyen rá lehet érezni az ízére, így egészen biztos, hogy nem fogsz torzítani a vonalaidon.

Nem megfelelő szemceruza vonal

Mi sem lehet visszataszítóbb annál, mikor valaki nem a vízvonalát kezdi el satírozni, hanem a szempillái tövét. Egyre vastagabb és vastagabb lesz a vonal, végül pedig jobban hasonlítunk egy pandára, mint arra a sikkes hölgyre, akivé válni szerettünk volna.

Ahhoz, hogy tökéletes vonalat kapj, ismerned kell a szemed alakját, hiszen a kicsi szemhez nem feltétlenül kell az egész vízvonalad kihúznod, mivel nem megnyitod a tekinteted vele, hanem sokkal inkább összenyomod azt.

Ha úgy döntöttél, vastag, egész vonalat szeretnél, fontos, hogy ne a szempilláid tövénél kezd a rajzolást!

A szemceruzák végén manapság található egy kis satírozó eszköz, amivel elkenheted az éles vonalat, így a tekinteted sejtelmes lesz, nem pedig a nevetség tárgya.

Összetapadt, pókláb szempillák

A kevesebb néha több, ez a szempillaspirál esetében is igaz. A túlzott festékhasználat következtében ugyanis a pilláid összeragadhatnak, ami minden, csak nem igényes. A tonnányi festék helyett érdemes az ecsetfejekkel trükközni, ugyanis rengetegféle– és alakú létezik már. Egy kis tapasztalatszerzés sosem árt, ha tökéletes pillákat szeretnél!

Felborul az egyensúly

Egy jó smink titka nem más, mint a színek kordában tartása. Légy tisztában azzal, hogy mit akarsz hangsúlyozni! Ha a szemeidre akarod irányítani a figyelmet, akkor ott használj több színt,

a szádra pedig csak szájfényt vagy nude rúzst kenj!

szajfeny

Ellenkező esetben tündököljenek az ajkaid a legvörösebb árnyalatban, ám a szemed kevésbé kapjon figyelmet, így az egyszerű szemsminkre koncentrálj! Nem szeretnél posztmodern festményként kinézni, ugye?

Vastag, sötét szájkontúr

Mindenki ajka kontúros, ám nem egyformán. Valakinek vastagabb, valakinek vékonyabb. Sokan nem elégednek meg a természetes formával, ezért szájkontúr ceruzával igyekeznek segíteni a „hiányukon”.

Egy jó szájkontúr vastagabbá teheti az ajkakat, ám a mostoha nővére tönkre is teheti a sminkedet. A túl vastag és sötét vonal öreggé, petyhüdté teszi az ajkakat, így érdemes nagyon odafigyelni arra, hogy ne öregíts az arcodon.

Szimmetria, fontos az?

Rendkívül. Egy csodás tusvonal attól szép és mutatós, hogy szimmetrikus. Figyelj arra, hogy nagyjából ugyanolyan legyen a sminked mindkét oldalon, ugyanis ha elcsúszik valahol, az nagyon is torzíthatja az arcod.

Annál nagyobb baki nincs is, mikor az egyik oldalon vastagabbnak tűnik az ajkad a rúzstól, mint a másik oldalon.

smink

Ha még nem sajátítottad el a tusvonal vagy más praktika művészetét, érdemes otthon, a tükör előtt gyakorolnod. Hamar rááll az ember keze a tökéletes mozdulatokra, így makulátlan kreációt mutathatsz be a nagyközönségnek.

Rúzsos fogak

A nem megfelelő márkájú rúzs mindenhová elkenődhet, ám a csúcskategóriás darabokkal is előfordulhat, hogy bizony a fogunkon landol. Hogy elkerüld a színes mosolyt, elég egy egyszerű praktikát alkalmaznod.

Rúzsozás után vedd a szádba a mutatóujjad, majd lassan húzd ki a szádból!

ruzsozas

A felesleges termék az ujjadon fog maradni, így semmi sem csúfítja majd el a mosolyod. Sminkelni nem egyszerű, de ha ismered az arányokat, a szabályokat, és egy kis gyakorlatot is szereztél, akkor semmi sem fog majd tudni megállítani. Talán leginkább a biciklizéshez lehetne hasonlítani: minél többet gyakorol az ember, annál jobban megy.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .