Home Érdekes! Az orvosok azt mondták hogy a 3 éves kislány nem éli meg az 5 éves kort. Nagyapja olyan áldozatot hozott érte, amitől meghasad majd a szíved!

Az orvosok azt mondták hogy a 3 éves kislány nem éli meg az 5 éves kort. Nagyapja olyan áldozatot hozott érte, amitől meghasad majd a szíved!

by Judith

Egy 3 éves gyereknek szüksége volt valakire, bárkire, aki megmentheti és szerencséjére egész életére kitartó segítséget kapott, amikor nagyapja színre lépett.

Az orvosok azt mondták Penny Powell szüleinek, hogy a kislány nem valósznű, hogy megéri az 5 éves kort, ha nem kap egy új vesét. Az egészségét érintő mélyrepülés már akkor megkezdődött, amikor a kislány megszületett. Akkor még amiatt aggódtak, hogy a gyermek egyáltalán életben marad e, de Pennya vártakkal ellentétben a 3 éves életkort is elérte.

A kislány rendellenes vesékkel, 2 lyukkal a szívében szívében született, emellett egy tüdejét érintő betegséggel is harcolt. Ugyan Penny túlélte az elmúlt időszakot, ez korántsem volt olyan egyszerű neki, mivel legalább 11-szer látogatta meg a sürgősségit, amióta megszületett.

Ezutána szülei egy évvel ezelőtt szörnyű hírt kaptak- Penny nem lesz képes megélni az 5 éves kort, ha nem kap vesetranszplanciót.

Ahogyan azt elépzeltétek, az egész család kivizsgáltatta magát, abban a reményben, hogy valamelyikük alkalmas donor lesz. Azonban az egyetlen donor, aki szóba jöhetett, az Penny 64 éves nagypapája volt.

John nagyon boldog volt, hogy megteheti ezt az unokájáért. Alávetette magát a műtétnek, hogy eltávolítsák az egyik veséjét a transzplantációhoz.

A műtét sikeres volt és mind John mind Penny jól vannak azóta.

Amikor megkérdezték, hogy milyen érzés, hogy segíthetett az unokájának, John azt válaszolta, hogy bármit megtett volna érte, hogy segíthessen:

Ha arról lett volna szó, hogy adjam el a házam és minden ingóságomat, hogy segíteni tudjak neki, megtettem vona… Soha nem kérdőjeleztem meg a döntésemet. Számomra ez a legtökéletesebb ajándék, amit egy édesapa a fiának adhat, hogy segít megmenteni a gyermeke életét.

John elmondta, hogy Penny mennyire gyönyörű és csodálatos gyermek. Arról is mesélt, milyen bátor volt, azoknak a megpróbáltatásoknak ellenére, amiken eddig keresztülment, még mindig egy boldog, játékos gyermek.

John megragadta a lehetőséget, hogy felhívja az emberek figyelmét rá, hogy mindig segítsenek, ha tudnak:

Sosem késő segíteni másokon. Van két működő veséd, amelyek közül az egyikre nincs feltétlen szükséged, tehát ha tudsz, segíts, mert igazán megéri.

Elmondta, hogy mennyire csodás volt, az, hogy az életkora nem volt döntő tényező. Az igazat megvallva, a korkülönbség közte és Penny között az egyik legnagyobb volt a vesetranszplantációk történetében az Egyesült Királyságban.

Stuart, John fia mérhetetlenül hálás volt édesapjának ezért az áldozatért.

„Soha nem leszek képes megfizetni ezt neki”- nyilatkozta Stuart.

Hirdetés

You may also like