Home Érdekes! Az 5 legnépszerűbb valentin napi virág jelentése

Az 5 legnépszerűbb valentin napi virág jelentése

by Brigitta

A Valentin nap régi klasszikus virága a vörös rózsa, ám ma már olyan nagy a választék a virágboltokban, hogy akár el is felejthetjük a rózsát és kedveskedhetünk megannyi  más, gyönyörű virággal.

Hortenzia

Nöi névként is ismert, latin-francia eredetű, a Hortensius római nemzetségnévböl származik. A latin hortensis szó jelentése: kerti, vagy kertünk dísze. A hasonló virágnév a női névből származik. A gondtalanság virága. A fiatal, a házassággal még nem gondoló leányok növénye ez.

Nárcisz

Jelentése virágnyelven: „Kacér, ábrándos lényed olyan, mint ez a szép virág: büszkén kihúzza magát, hogy azután fájdalmasan hajtsa le fejecskéjét.”. Maradj mindig ilyen édes… Maradj olyan, amilyen vagy.

Orchidea

Szerelem, szépség, finomság. Orchideát ajándékozzunk annak a nőnek vagy férfinak, akinek műveltségét és tudását nagyra becsüljük, akinek kifinomult ízléséről már meggyőződtünk. A virághoroszkóp szerint rendkívül érzékeny igényes embereknek valók az orchideák.

Más jelentése: kedvelem az érett nőket.

Antik bútoros lakásokba, drága kelmék mellé illeszkedik a legszebben ez a virág.

Rózsa

A rózsa, a szerelem virága. Egy szál rózsát ajándékozni az egyértelmű szerelem jelképe, míg rózsát csokorban adni az áhított szerelemé, száz szál rózsát ajándékozni pedig a mindent felperzselő, olthatatlan vágyódás jelkép. A rózsa számos szimbólumot hordoz magában. De mindegyikben közös, hogy valamilyen módon a tiszta, bűntelen élethez kötődik, hiszen többek között a szépség, a szerelem, a mulandóság, a jó szerencse, a boldogság és a csend szimbóluma ez a virág.

Tulipán

Azon kívül, hogy Hollandia jelképe, ősi női jelkép is. A magyar népi szimbólumtár egyik legjellegzetesebb virága. Szív formája miatt a lángoló érzelmeket, a szerelmet mutatja. A tulipán Törökországból származik; a történet szerint onnan hozta az első hagymát a hollandiai Leiden botanikus kertjébe egy Clusius nevű kutató, hogy aztán Hollandia jelképévé váljon ez a virág. Egy csokor vörös tulipánnal bárki kifejezheti szerelmét.

Tulipánt ajándékozni szerelmi vallomás.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .