Home Érdekes! Aromalámpa vagy diffúzor, avagy hogyan válasszunk párologtatót?

Aromalámpa vagy diffúzor, avagy hogyan válasszunk párologtatót?

by Brigitta

Az aromalámpák anyaga többnyire hőálló kerámia, melynek öblös tartályába vizet és illóolajat teszünk.

Az aromalámpa aljába helyezett mécses felmelegíti a vizet, és a meleg hatására a víz és az illóolaj párologni kezd. A párologtatásnak ez a formája rendkívül hangulatos, hiszen a kerámia párologtatók szépsége a mécses lobogó fényével, és a térben kibomló finom illatokkal kellemes meghittséget teremt. Az aromalámpa alkalmazásakor mindig gondoskodni kell arról, hogy az égő mécses ne maradjon felügyelet nélkül. Különösen igaz ez olyan családoknál, ahol kisgyermekek vannak. Arra is legyünk figyelemmel, hogy mindig elegendő mennyiségű víz legyen az edényben, mivel víz hiányában a hő hatására az illóolajok könnyen lángra kaphatnak.

A diffúzorok használata biztonságosabb párologtatást tesz lehetővé, hiszen ezeket a készülékeket, nyílt láng használata nélkül, elektromos hálózatról üzemeltethetjük, nem igényel felügyeletet, gyerekszobában is alkalmazható. Ezek a készülékek ultrahang segítségével porlasztják az illóolaj cseppeket a levegőbe.

Vannak vizes és száraz diffúzorok. A vizes diffúzoroknál vizet helyezünk az edénybe, belecsepegtetjük az illóolajat, majd a készülék bekapcsolásával vízgőz képződik, mely az illóolajjal együtt a légtérbe kerül. A vizes diffúzor olyan terekbe ajánlott, ahol a levegő párásítása
is fontos a tér illatosítása mellett. A száraz diffúzorok esetében nem kerül a készülékbe víz, csak illóolaj. Az ilyen típusú készülék olyan terekben élvez előnyt, ahol a magas páratartalom miatt kerülni szeretnénk a vízgőz használatát. Ha a fenti szempontok alapján már tudjuk, hogy milyen készülékre van szükségünk, a továbbiakban még a következőkre lehetünk figyelemmel: vannak diffúzorok, melyek led-es világításukkal hangulatos fényt is teremtenek, és olyan diffúzorra is lelhetünk, mely ritmikusan váltva a színeket, egyfajta fényterápiaként is szolgál.

A választás következő szempontja, az anyag, a forma, a szín, vagyis a megjelenés. Ezek a készülékek az otthon díszítőelemeként is funkcionálnak, így lakberendezési tárgyként hozzájárulnak a tér szépségéhez is.

A termékpaletta csúcsán egy olyan készülék helyezkedik el, mely kivitelezésében, minőségében egyaránt a maximalizmust képviseli. Ez a Yun diffúzor, mely az illat – és fényterápia mellett, megnyugtató, éterien finom hangterápiát is alkalmaz, így szinte minden érzékre hatva nyújt különleges élményt a teljes testi és lelki ellazuláshoz.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .