A mosogatás nem egy nehéz feladat, még azok számára sem, akik csak nagyon ritkán tévednek be a konyhába.
Ennek ellenére egy felmérés alapján 10-ből 9 háziasszony nem csinálja helyesen, és emiatt nem maradnak tiszták az edényeik.
De akkor hogyan kell?
A legfontosabb, hogy azokat az edényeket mindig áztassuk be, amelyek nagyon piszkosak, vagy amelyikre ráégett az étel.
Mindig a legtisztábbal kezdjük és csak a végén mossuk el a legpiszkosabbat.
Soha ne mosogassunk úgy, hogy ételdarabok és maradványok vannak a tányéron!
A poharak után mindig a kanalak következzenek, amiket mindig fejjel lefelé hagyj lecsöpögni.
Tényároknál is kövessük a tisztábbtól a koszosabb felé haladás elvet!
Az öntött vas edényeket és a piszkos serpenyőket, lábasakat mindig a legvégére hagyd.
Ha követed ezeket a lépéseket és betartod a fenti tanácsokat, akkor az edényeid ragyogóan tiszták és foltmentesek lehetnek. Külön ajánlott még ecetes vízben elöblíteni a már elmosott edényeket, mert így azok foltmentesek, csillogóak és fertőtlenítve lesznek.