Home Érdekes! A nő vagy a férfi legyen idősebb? Így hat a korkülönbség egy párkapcsolatban!

A nő vagy a férfi legyen idősebb? Így hat a korkülönbség egy párkapcsolatban!

by Krisztina

Manapság már nem ritka, hogy egy párkapcsolatban nagy korkülönbségek vannak.

Ez olykor a férfi és olykor a nő javára írható, ami lehet sok esetben több évtized is. De mi számít normálisnak és “egészségesnek”?

Férfi idősebb

Míg az évszázadokkal ezelőtti uralkodói világban megszokott jelenség volt, hogy tizenéves, fiatal lányokkal kötöttek házasságot az éltes korú királyok, addig a mai világban sokszor szóbeszédre ad okot, ha megtudjuk, hogy a 20 éves szomszédlány új szerelme egy 40 éves, kétgyermekes férfi.

Valljuk be, kívülállóként a legtöbbször furcsa látni, hogy mégis mi közös lehet két emberben, akik között szinte egy generációnyi korkülönbség van. Biztos csak érdekkapcsolat, legyintünk egyet. Ugyan mi másért szerethetné az a fiatal lány azt az idős férfit, mint a pénzéért?

Pedig nem kellene ennyire előítéletesnek lenni, mert sok olyan idős férfi- fiatal nő páros él a nagyvilágban, akik tényleg őszintén, érdekmentesen szeretik egymást. Ezek a nők azt vallják, hogy az idősebb pasik sokkal több élettapasztalattal rendelkezik, megfontoltabbak, nyugodtabbak, mint a fiatalabbak. Jó esetben már kitombolták magukat, már nem a heti rendszerességű bulizás és lerészegedés áll az életük középpontjában, hanem felelősségteljesek a munkájukban és szeretnének megállapodni , családot alapítani.

Nem mellesleg az ágyban is jobban teljesítenek a fiatalabb korosztálynál. Azok a nők, akiknek volt vagy van párkapcsolatuk náluk idősebb férfivel, egybehangzóan állítják, hogy több türelmet és odafigyelést tanusítanak a hálószobában, vagyis fontos számukra, hogy párjuk kielégüljön az együttlét alatt is maximálisan élvezze azt.

Persze, ezek csak általános tapasztalatok, kategórizálni semmiképpen nem szabad. Nem feltétlenül csak a 30-as, 40-es pasik vannak birtokában ezeknek az ismereteknek. Szerencsére a huszonévesek között is akadnak szép számmal érett gondolkodású férfiak.

És ne felejtsük azt a szomorú tényt sem, hogy akármilyen jól is működik egy idős férfi egy fiatal nő szerelme, sajnos elképzelhető, hogy a pasinak már volt egy rosszul végződő házassága, amiből gyerekek is születtek. Így előfordulhat, hogy fiatalabb párjával már nem akar egy újabb holtomiglan-holtodiglant és családalapítást bevállalni.

Nő idősebb

Jó példa erre a Demi Moore és Ashton Kutcher házaspár, akik 2003 óta együtt vannak, szerelmük pedig úgy tűnik csöppet sem lankadt. A köztük levő 15 évnyi korkülönbség úgy tűnik jót tett Demi Moorenak, aki évről évre fiatalabbnak néz ki.

Bár inkább az idős férfi-fiatal nő párosáról hallunk többet, ám ugyanilyen gyakori jelenség, ha pont fordított a felállás. Sokak számára egy idős nő-fiatal férfi kapcsolata is megbotránkoztató, hiszen mit is szeretne egy fiatal éveiben járó pasi, aki előtt még ott áll az egész élet, egy olyan nőtől, aki már sok dolgot átélt. Pedig az ő esetükben sem elképzelhetetlen, hogy tiszta, érdekmentes érzelmek kötik össze őket.

A fiatal pasik szerint egy idősebb nő sokkal érettebb személyiség és tapasztaltabb az élet nagy dolgaiban, mint egy fiatalabb. Nem nyavalyognak, nincsenek feleseleges hisztik és szexuális tapasztalataik révén jó tanítómesterek az ágyban. Sok fiatal férfi egyenesen imád idősebb nőkkel szeretkezni, mert szerintük teljesen más érzést nyújt a testük látványa és érintése.

Természetesen ennek a felállásnak is vannak hátulütői. Tökéletes lehet egy olyan kapcsolat, ahol a nő nem szeretne sem házasságot, sem gyerekeket, mert már átélte ezeket a dolgokat vagy mert egyáltalán nem is szeretné megtapasztalni és a férfi is ugyanezen a véleményen van. Ám komoly gondok adódhatnak, ha a nő megrémülve a biólogiai órájának ketyegésétől és az időből való kifutástól  szinte zaklatja párját a mihamarabbi házasságkötéssel és családalapítással.

Sajnos az ilyen szerelmek szinte kivétel nélkül azzal végződnek, hogy a férfi fejvesztve elmenekül. De hallottunk már olyan esetről is, ahol fordítva történt a dolog, bár ez a ritkább.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .