Home Ezotéria A legpontosabb személyiségteszt, amivel valaha találkoztál! Válaszolj az alábbi 4 kérdésre és olyan dolgokat tudsz meg magadról, hogy libabőrös leszel!

A legpontosabb személyiségteszt, amivel valaha találkoztál! Válaszolj az alábbi 4 kérdésre és olyan dolgokat tudsz meg magadról, hogy libabőrös leszel!

by Judith

A Myers-Briggs féle teszt a II. világháború idején jött létre, hogy segítsen a nőknek munkát vállalni és helyettesíteni azokat a férfiakat, akik harcolni mentek. Több kérdés megválaszolása után rövid jellemzést kaptak, amely alapján kiderült, melyik munkában lehetnek a leghatékonyabbak.

Néhány nyugati vállalat még mindig a Myers féle tesztet használja, amikor jelöltet keresnek a meghirdetett állásokra.

Íme, a teszt rövid változata, mindössze négy kérdéssel és két válasz opcióval. A válaszoknak megfelelő betűk kombinációja elárulja a személyiséged típusát.

 

  1. Teljesen kimerült, mert a hét rettenetesen hosszú volt és kevésbé jónak mondható. Hogyan fogod eltölteni a hétvégét?

E: Felhívom a barátaimat, hogy mit terveznek. Hallottam, hogy egy új étterem nyílt vagy egy szuper vígjátékot játszanak a mozikban. Mind el kell, menjünk együtt.

I: A telefonomat repülő módba kapcsolom és otthon maradok. Megnézem egy új epizódot a kedvenc TV-műsoromról, vagy egy hosszú fürdőt veszek egy könyvvel.

 

  1. Melyik illik rád jobban a két leírás közül?

S: A legfontosabb dolog számomra, hogy mi történik itt és most. Értékelem a valódi helyzeteket és figyelek a részletekre.

N: A tények unalmasak. Szeretem álmodozni és lejátszani a közelgő eseményeket a fejemben. Én inkább az intuícióimra támaszkodom, mint az információra.

  1. A jelenlegi munkáltatód versenytársa megpróbál elcsábítani. Kétségeid vannak, mert a fizetés ott sokkal magasabb, de a munkatársak itt nagyszerűek. Továbbá, az osztályvezető elhintette, hogy ajánlani fog a főnökeinek, amikor visszavonul. Hogyan fogsz dönteni?

T: Informálódok a konkurenciáról, tanácsot kérek a HR menedzsertől, és készítek  pro és contra listát. Ilyen esetekben fontos az összes érv mérlegelése és a higgadt döntés.

F: Hallgatok az érzéseimre. Mindig megpróbálom követni a szívemet.

 

  1. Csak két hét van hátra a közeli barátaid esküvője előtt. Hogyan telnek az előkészületek?

J: Egy hónappal előtte kiválasztottam a zenészt, aki az válogatott dalokból fog játszani / összeállítok a párról egy fényképes szerelmi történetet / verset írok / keresek egy stylistot és egy smink mestert. Szeretek teljesen felkészült lenni.

P: Miért készülj fel? Élvezem a bulit és jól szórakozom majd. Az esküvői beszédemet improvizálni fogom. A legjobb dolgok spontán történnek.

Most pedig nézzük, mi lett az eredményed!

 

ESTJ – Manager

Gyakorlati és következetes vagy, szeretetsz mindent tervezetten és szervezetten intézni. De legfőképp, szeretnéd meggyőzni az embereket az igazadról, és hogy úgy lássák a dolgokat, ahogyan te. Az életre józanul tekintesz és bízol a tényekben. Nyitott vagy a kommunikációra, új emberekkel való találkozásra és partikon való részvételre. Soha nem felejted el, hogy gondoskodj a szeretteidről, és nagyon jól fejezed ki a szeretetedet.

ENTJ – Parancsnok

Az élet számodra egy extrém küzdelem. Mivel kockázatkedvelő és bátor vagy, inspirál az új dolgok elkezdése. Ugyanakkor megítéled a képességeidet, mind az erősségeidet, mind pedig a gyengeségeidet. Jól ráérzel az új tendenciákra és nyitott vagy az új ötletekre. Pozitívan gondolkodsz, imádod a sportokat és mindent, ami hozzá kapcsolódik.

ESFJ – Tanár

Az emberekkel nagyon jól kijössz, és te vagy minden buli szíve. Figyelmes vagy, gondoskodó, és mindig készen állsz segíteni, még akkor is, ha fel kell áldoznod a személyes érdekeit másokért. Nagyon önállóan intézed a dolgaidat, és általában mindent segítség nélkül érsz el. Csak a közeli hozzátartozóktól várod el érzelmi támogatást.

ESTP – Tábornagy

“A részvétel fontosabb, mint a győzelem.” Ez nem rólad szól. Arra törekszel, hogy bármilyen módon, de elérd a céljaidat, akkor is, ha fizikai erőt kell alkalmaznod. Egy pontos tervhez ragaszkodsz, és nem bírod a függőséget és a kompromisszumokat. Született harcos vagy, nagyon aktív és szervezett. Objektíven értékeled a legfeszültbb helyzetet is, és gyors és pontos választ adsz.

ENFJ – Mentor

Érzelmes és beszédes vagy, gazdag arckifejezésekkel és gesztikulációkkal. Nagyon taointatos vagy más emberek érzéseivel, és még a legapróbb hazugásot is felismered. Nagyon féltékeny és bizalmatlan vagy a szerelmi kapcsolatokban. Általában készen állsz, hogy szembenézz a közelgő eseményekkel, mert jellemzően képes vagy előre érezni őket.

ENTP – Feltaláló

Igazi ötletgenerátorként mindig valami újat akarsz létrehozni. Könnyen alkalmazkodsz az ismeretlen körülményekhez, és könnyen kezeled a különböző munkamódszereket. Mivel nem kedveled megszokást, nagyon sokszor megváltoztatod szakmai szférádat és hobbijaidat, újítóvá és úttörővé válsz. Ami fontos számodra, hogy nemcsak új ötleteket hozol létre, hanem képes vagy azokat továbbadni másoknak és megvalósítani őket.

ESZA – Politikus

Profin meghatározod a körülötted lévők lehetőségeit, és nagyon gyakran ezt a képességet felhasználod az emberek manipulálására. Az emberekkel való kommunikáció során elsősorban az saját személyes érdekeidet tartod szem előtt. Megpróbálsz mindenki lenyűgözni, és mégis egy egyszerű ember képét sugározni. Szilárdan állsz a jelen pillanatban, és nem szereted az időt vesztegetni. Gyors eredményeket akarsz, nem kedveled a bürokráciát.

ENFP – Bajnok

Energikus és kíváncsi vagy, nagyon ragyogó kreatív készségekkel. Kombinálod mind az introvertáltak, mind az extroveráltak készségeit, ezért nem csak, hogy könnyedén kijössz az emberekkel, de empatikus is vagy. Nagyon jók tanácsaid. Az életet a lehetőségek szivárványaként érzékeled. Nagyon gazdag fantáziával és egy magas IQ-val rendelkezel. Harmonikus ember vagy, aki képes egyensúlyt tartani még egy nagyon gyorsan változó környezetben is.

INFP – Gyógyító

Érzelgős és álmodozó vagy, a belső harmónia nálad mindig az első helyen áll. A gondolkodásod legnagyobb részben mélyen befelé fordulás. Mindazonáltal, képes vagy előre látni eseményeket és jól megérteni az embereket. Szeretsz jól öltözni és minden körülmények között jól kinézni. Nem lehet takarékosnak nevezni, és gyakran elveszted az idő –  és a valóság érzékedet.

ISFP – Komponista

Az egyszerű dolgokban is örömöd leled, a rutinszerű dolgokat és monotonitást könnyedén kezeled. Szereted hasznosnak érezni magad, ezért mindig segítesz másoknak, de soha nem zavarod meg a komfortzónájukat. Nem állhatod a konfliktusokat, mindig képes vagy szórakoztatni és megnevettetni másokat. Nagyon gyakorlatias, gondoskodó, megbízható és hű partner vagy.  Úgy állsz ehhez a világhoz, mintha az soha nem próbálna megvezetni és manipulálni.

INTP – Mérnök

Az okostojás és nagy gondolkodó, aki nem szereti túlzott önkifejezést. Mindig a nyugodt érzelmeket és a kényelmet keresed. Nagyon óvatos vagy, amikor döntéseket hozol, szereted elemezni és megtalálni a kapcsolatokat a múlt, a jelen és a jövő között. Nagyon érzékeny vagy a változásokra, és nem kezeled őket könnyen. Mindig megpróbálod latba venni az összes tényt, gondolatot és ötletet, és ezért időnként igen merev vagy.

INFJ – Tanácsadó

Tökéletesen megérzéssel bírsz az emberekről és kapcsolataikról. Könnyedén azonosítja a hangulatukatt és a rejtett tehetségeiket, ezért szívesen kérnek tőled tanácsot az emberek. Azonban nagyon sebezhető vagy, és nem bírod az agressziót és a szeretet hiányát. Hajtóerőd az intuíció, amely nem kívülről, hanem belülről fakad. Doha nem hagyod abba a tanulást, mivel az önfejlesztés alapvető fontosságú számodra. Önmagad ismerete révén tudsz segíteni másoknak is.

INTJ – Inspiráló

Gazdag belső világodból hihetetlen ötleteid származnak. Törekszel a kiválóságra, és mindent és mindenkit jobbá akarsz tenni. Azonban nehézségekbe ütközhetsz a kapcsolataidban, mert gyakran szándékosan elhatárolod magad, hogy bizonyítsd a függetlenségedet. Meghatározod  prioritásaidat és bízol az intuícióidban.

ISFJ – Védelmező

Nem állhatod a kapcsolatokban a hamisságot és a tiszteletlenséget. Megkülönbözteti az “idegeneket”, és távol tartod őket magadtól. Azokért, akik közel állnak hozzád, mindent megteszel, és soha nem kérsz semmit cserébe. Nagyon óvatosan bánsz a szavaiddal és tetteiddel. Kedves és gondoskodó vagy, a fő célod segíti az embereket, és boldogabbá tenni őket.

ISTP – Ezermester

Általában szakszerű gondolkodásmóddal rendelkezel és kézzel kivitelezed a feladataidat. Nem sietsz a döntések meghozatalában, és úgy véled, hogy jobb, mint kétszer megvizsgálni a dolgokat, mint csak egyszer, de akkor rosszul. Mindig megfelelsz a határidőknek, és természetesen nagyon pontos vagy. Ön érzékeiden keresztül fogod fel ezt a világot és a körülötted zajló dolgokat nagyon objektíven és specifikusan látod. Kommunikatív vagy, de ha kétszínűséget érzékelsz, elutasítod a kommunikációt.

ISTJ – Felügyelő

Gondos, töpreng és, felelősségteljes vagy. Megbízható vagy, de soha nem veszi készpénznek a dolgokat, ahogy vannak, hanem mindig elemezve a beérkező információkat. Nem érdekel a hosszú távú kommunikáció, és inkább a hivatalos formát kedveled a társalgás során. Célod a végeredmény. Szereted a szigort és rendet, gyakran pedáns vagy. Nem élsz álomvilágban, csak az “itt és mostanában”.

Hirdetés

You may also like