Home Ezotéria A 7 legfontosabb tisztasági szabály, a keleti emberek filozófia szerint!

A 7 legfontosabb tisztasági szabály, a keleti emberek filozófia szerint!

by Zsani

A lélek tisztaságára vonatkozóan a keleti filozófia világosan fogalmazza meg a szabályokat, útmutatásokat. Úgy tartják, ha mindezt követjük, akkor lelkünk tiszta marad, és harmóniába kerülünk önmagunkkal és a környezetünkben lévő személyekkel egyaránt.

A 7 legfontosabb szabály:

A kezek tisztasága:

Ez pontosan azt jelenti, hogy anyagi lehetetőségeink szerint adakozzunk a rászoruló embereknek, és nem vegyünk el semmilyen ismeretlent. Senkit ne akarjunk kihasználni. Amennyiben egy adott összeg nem minket illet meg, de mi valahogyan mégis magunknak követeltük és elvettük, akkor ne csodálkozzunk ha ez a rossz cselekedet esetleg egészségügyi problémákban nyilvánul meg.

A fülek tisztasága:

Hogyan is lehetnek füleink tiszták? Ne hallgassuk meg a másokat bántó csúnya szavakat, kerüljük az olyan embereket akik önzőek, felvágósak, és másokról terjesztenek pletykákat! Ne hagyjuk magunkat félrevezetni, és ne hallgassuk meg a negatív töltetű mondatokat.

A szemek tisztasága:

Ne hagyjuk hogy szemeink bepiszkolódjanak az önzőség, rosszindulat és erőszakos jelenetek látványától! Igyekezzünk tisztává válni, és csodaként tekinteni erre a gyönyörű világra.

A száj tisztasága:

Ne ejtsünk ki a szánkon csúnya, becsmérlő, értelmetlen szavakat! A negatív tartalmú szavak megbetegíthetik az egész életünket, lelkünkben is mély sebeket hagyhatnak. Ne feledjük, hogy egy jó szót is annyi erőfeszítés kimondani, mint egy rosszat!

A test és a ruhák tisztasága:

Mindig tartsuk tisztán testünket és ruháinkat! Ügyeljünk a külső megjelenésünkre, hogy ápoltak legyünk, hiszen jóleső érzés így látni magunkat a tükörben.

A gondolatok tisztasága:

Minden negatív, rossz dolog mögött a gondolataink állnak. Tisztítsuk meg gondolatainkat, és a rosszat vegye át a pozitív, építő gondolatok sokasága, hogy megtapasztalhassuk a lelki békét.

A lélek és a szív tisztasága:

A lélek a legtisztább és egyben legvilágosabb. Életünk során, ha követjük a lelkünk útmutatását, akkor a lehető legjobb úton járunk. Amennyiben nem követjük lelkünk tanácsait, olyan hibákat követhetünk el, amelyeket  a későbbiekben nem, vagy talán csak nagyon nehezen tudunk helyrehozni.

Hirdetés

You may also like