Home Egészség & életmód 6 ok, amiért egy nő elhagyja a férjét

6 ok, amiért egy nő elhagyja a férjét

by Krisztina

A legtöbb férfinek fogalma sincs arról, hogy a felesége el akarja hagyni, ezért is nagyon fontos a jó kommunikáció a házasságban.Házassági mediátorok most közzétették a legfontosabb okokat, amiért egy nő kilép egy házasságból.

1. ÚGY ÉRZI, HOGY EL VAN HANYAGOLVA ÉS CSAK Ő FELEL A KAPCSOLATÉRT

Ahhoz hogy egy kapcsolat működjön, mindkét félnek áldozatot kell hoznia. Ez figyelmet és erőfeszítést kíván. A nap végén sok nő végiggondolja, hogy mit tett meg a házasságáért, és elcsodálkozik, hogy hol marad a párja.

“Ezek a nők úgy érzik, hogy az ő vállukon nyugszik a házasságuk, és mindig meg kell újítaniuk azt, hogy fenntartsák párjuk érdeklődését. Nagyon frusztráló, amikor nem kapják vissza ugyanezt, vagy majdnem ugyanezt a figyelmet. Egy idő után, már nekik sem fontos.” Mondja a pszichológus.

2. UGYANAZOKAT A VITÁKAT JÁTSSZÁK, NAP MINT NAP

Sok pár a házasságában ugyanazokról a dolgokról vitázik újra és újra évekig.  Így a kölcsönös harag csak növekszik, és ez egy kapcsolat halála.

“Amikor a nők úgy érzik, hogy nem tudnak változtatni, az mondják: Soha nem figyelsz rám! Vagy azt: A bocsánatkérésed olyan üres, semmit nem jelent. Nagyon nehéz, ha még ezzel is meg kell birkózni. Végül a nők feladják a harcot, mert úgy látják a maradás, már nem old meg semmit.

3. NEM ELÉGEDETT A SZEXUÁLIS ÉLETÉVEL

A legtöbb párnál a szex egy nagyon jó kapcsolat jelző. Amikor a nők elkezdenek panaszkodni a szexuális életükre, akkor általában már a hálószobán kívül is nagy a baj.

“A feleségek, akik szexuálisan frusztráltak, általában már fáradtak és érzelmileg kiéhezettek a házasságban. Néha az a probléma, hogy a párok nem tudnak egymással gyöngédek lenni, csak ha ez a szex miatt van.  A szexuális intimitás problémát okozhat, amely éket verhet a házasságban.”

4. NEM BESZÉLGET A FÉRJÉVEL ÉS ÉRZELMILEG NEM KÖTŐDIK HOZZÁ ÚGY, MINT RÉGEN

Sok régóta házas nő válik el a férjétől azért, mert már érzelmileg nem kötődik hozzá.

“Igazság szerint ez okozza a legtöbb válást a nők részéről. Ez teszi a legtöbb nőt érzelmileg kiszolgáltatottá és sodorja egy másik férfi karjaiba”. – mondja a pszichológus,

5. TÚLNŐTT A PARTNERÉN

Elkerülhetetlen, hogy az embernek változik a személyisége még akkor is, ha kapcsolatban vannak. A baj akkor következik be, ha emiatt eltávolodnak egymástól és már nem is találnak vissza.

“A házasság változása során nem ritka, hogy egy nő azt mondja a férjének “Úgy érzem, túlnőttem rajtad.”, főleg, ha gyerekeik is vannak. A feleség ilyenkor arra biztatja a férjét, hogy menjenek terápiára, és ha a férfi nem akar, akkor bekövetkezik a baj, a nő már nem akarja a megúnt mintát folytatni és kilép.

6. ÉLÉRKEZIK AHHOZ A PONTHOZ, AMIKOR A VÁLÁS AZ EGYETLEN ÚT, HOGY ISMÉT ÖNMAGA LEHESSEN.

Gyakran hosszútávú függőség, mint az alkoholizmus, vagy erőszakos természet a férjek esetében, odajuttatja a nőt, hogy már nem tud így tovább élni.

“Amit nap mint nap hallok, hogy inkább elválnak, mint még egy ugyanilyen napot, hetet, vagy évet megéljenek a férjükkel, ami sosem lesz már jobb”. “Néha, minden erőfeszítés ellenére is elkövetkezik az a pont, amikor már nincs visszaút, és a válást választják. “

Annyi próbálkozás után sok nő rádöbben, hogy nincs értelme feszültségben élni, és folyton csalódni.

Hirdetés

You may also like