Home Érdekes! 6 növény, ami segít hűvösen tartani a lakást! Szerezd be gyorsan őket!

6 növény, ami segít hűvösen tartani a lakást! Szerezd be gyorsan őket!

by Krisztina

Közeledik a hőség és a kánikula, akik pedig már most azon aggódnak, hogy bizony elég meleg lesz a lakásban is, van egy jó hírünk! Ha nincs otthon klímád, de ha van is, mi tudunk egy sokkal egyszerűbb, olcsóbb és környezetkímélőbb módszert!

A nyári melegben a panel szó szerint katlanná változik – de igaz ez más lakásokra is -, a szobákban megáll a levegő, az átmelegedett falak pedig ontják magukból a forróságot, minek köszönhetően fojtogatóvá válik a bent tartózkodás.

Ezt az állapotot nehezen lehet légkondicionáló berendezés nélkül elviselni, viszont, ha költségvetésed nem enged meg egy ilyen beruházást, a következő 6 növényt gyorsan szerezd be az otthonodba és nagy mértékben javíthatsz az elviselhetetlen hőmérsékleten.

A Vermonti Egyetem professzora, dr. Leonard Perry elárulta, melyek azok a 6 növények, amelyek segítenek hűvösen tartani a lakást, szépek is és még a levegő szűrésében is szerepet játszanak.

Az USA Mezőgazdasági Minisztériumának becslése szerint a növények megfelelő használata képes egy iroda hőmérsékletét 10 fokkal is csökkenteni.Ráadásul az ilyen növények által kibocsátott nedvesség segít a beltéri páratartalmat 30-60 százalékon tartani, valamint megakadályozza, hogy az olyan anyagok, mint a fa megrepedjenek, mikor kiszáradnak.

Lássuk azt a 6 növényt, amiért a kánikulában nagyon hálásak leszünk:

1. Aloe vera (a formaldehidet is eltávolítja a levegőből)

2. Aranypálma (tisztítja a levegőt a benzoltól, formaldehidtől és a triklór-etiléntől)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Fikusz

4. Páfrány (a NASA szerint az egyik legjobb légtisztító növény)

5. Szobai szanszeviéria, azaz az anyósnyelv

6. Hegyescsúcsú futóka

Hirdetés

You may also like