Home Ezotéria 11 növény, aminek a Feng Shui szerint az otthonodban kellene lennie!

11 növény, aminek a Feng Shui szerint az otthonodban kellene lennie!

by Zsani

Sokan szeretik beengedni lakásukba a dísznövényeket. Ezek a növények frissességet hoznak a lakásba, emellett tisztítják a levegőt, egyes növények pedig csökkentik a stresszt és elősegítik az energia áramlását.

 

Tehát ha szeretne megszabadulni a negatív energiáktól, kövesse a Feng Shui útmutatását, és vegye magát körül zöld növényekkel!

A Feng Shui egy ősi kínai eredetű iránymutatás, hogy milyen bútorokkal, színekkel, dekorációkkal vegyük körbe magunkat a pozitív energia áramlásának érdekében.

Íme néhány növény, amely segít a pozitív energia vonzásában:

 

Jázmin:

Amellett, hogy javítja az energia áramlását a ház körül, nagyon hasznos a párkapcsolatok megőrzésében, és a szeretet erősítésében. A jázmin illata nagyon kellemes, ez hatással van arra, hogy elméje és szervezete egyaránt megpihenhessen.  A házban déli tájolású ablak közelébe helyezzük vagy a kert északi, keleti, északkeleti szegletébe.

Rozmaring:

Megtisztítja a levegőt a méreganyagoktól, ezzel hozzájárul a testi-lelki egészséghez. Illata azonnal javítja a közérzetet, oldja a szorongást, segít álmatlanság és fáradtság esetén, javítja a memóriát. Segít elérni a nyugalom állapotát. Napos helyre ültessük és ne öntözzük túl gyakran.

Orchidea:

A növény finom, kellemes illata vonzza a pozitív energiákat, javítja a kedélyállapotot, megnyugtatja az elmét.   Éjszakánként oxigént bocsát ki, ezért a legjobb a hálószobában tartani.

Aloe vera:

Azon kívül, hogy számos gyógyító tulajdonságairól ismert, segít bevonzani a pozitív energiákat, és a jó szerencsét. Pajzsként viselkedik a negatív energiákkal és a balszerencsével szemben.  Rendszeresen kell öntözni, napfénynek kitett helyre tegyük vagy helyezzük mesterséges fény alá megfelelő vízelvezetést biztosító kaspóban.

Szerencsebambusz:

Ezt a növényt Ázsiában évezredek óta alkalmazzák a jólét és a szerencse bevonzásához. A feng shui szerint függőleges alakja miatt a fa elemet képviseli, ami jó hatással van a vitalitásra, az életenergiára és a fizikai aktivitásra. Elősegíti az örömöt és az új ötletek megvalósulását. Tartsuk árnyékos sarokban, napfénytől távol egy kis üvegben, 5 cm-es tisztított vízben.

Krizantém:

Rengeteg gyógyító hatással rendelkező növény. Ez a növény a hosszú és a jó élet szimbóluma. Tisztítja a levegőt, semlegesíti a méreganyagokat. Elősegíti a tisztaság és az őszinteség érzését. Nem utolsó sorban pedig segít nyugalom megteremtődésében. Tegye közvetlen napfénytől távol, és hidratálja rendszeresen.

Aranypálma:

Tisztítja és méregteleníti a levegőt, ezzel tiszta és pozitív környezetet teremt. A növény levelei lágyítják az energiákat.

Zsálya:

Segít megszabadulni a negatív érzelmektől, a félelemtől és haragtól. Amellett, hogy gyógyító hatásokkal rendelkezik, javítja az energia áramlását. Ne tartsuk száraz vagy alacsony nedvesség tartalmú helyen.

Tulsi:

Ez a növény tisztítja a levegőt és vonzza a pozitív rezgéseket. Naponta 20 órán át bocsát ki oxigént és elnyeli a környezetben lévő káros gázokat. Jelentős antibakteriális, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, erős antioxidánsként működik. Hogy élvezhessük spirituális gyógyító hatását, teljes napsütésben ültessük, észak, keleti vagy északkeleti tájolásban helyezzük el a kertben vagy a lakásban.

Vitorlavirág:

Spirituális, fizikai és mentális értelemben is javíthat az állapotunkon. Elősegíti az energia áramlását, mert tisztítja a levegőt, és semlegesíti a beltérben termelődő gázokat. Pihentető alvást biztosít, mert erősíti a békesség érzetét. Ajánlott sötétebb helyen tartani, akár egy sarokban is jól érzi magát.

Borostyán:

Ez az egyik leghatékonyabb levegőtisztító  növény. Semlegesíti a levegőben lévő toxinokat. Vonzza a pozitív energiákat, nyugodt, biztonságérzetet adó légkört teremt a lakásban.

Hegyescsúcsú futóka:

Aranyos szobafutóka néven is ismert, a feng shui szerint szerencsét hozó futónövény. Érdemes a szoba egyik sarkába elhelyezni. Csökkenti a stresszt, nyugalmat ad, semlegesíti a negatív energiákat, rezgéseket.  Ha leveli hegyes végükkel felfelé néznek, gazdagságot és jólétet hoz.

Hirdetés

You may also like