Home Divat 10 pofonegyszerű beauty hack

10 pofonegyszerű beauty hack

by Eszter

Ha eddig mindig aggasztott a sminkelés, vagy túl bonyolultnak találtátok az előkészületeket, itt az ideje, hogy megismerjétek a világ legegyszerűbb fogásait. Ezekkel garantáltan nem lőtök mellé, a külsőtök pedig feleannyi idő alatt lesz kifogástalan, mint egyébként.

  1. A rúzs mattítása

Ha túl élénknek, vizes állagúnak találjátok a rúzsotokat, van egy egyszerű mód arra, hogyan tegyétek stílusosan mattá.

Nem lesz másra szükségetek, csak egy áttetsző porpúderre.

Használhattok krémeset is, de úgy nagyobb az esély arra, hogy elmaszatolhatjátok a rúzsotokat. Ezután mi a teendőtök: fogjatok egy szivacsot, majd vigyétek fel vele a púdert a szátokra. Ügyeljetek rá, hogy mindenhová jusson! Ezután fogjatok egy pufi ecsetet, majd oldalirányú mozgással menjetek végig a szátokon, hogy eltávolítsátok a felesleget. A végeredmény egy matt, alig fogó rúzs lesz, és az áttetsző púder miatt a színe sem változik.

  1. Ha túl kemény a szemceruza

Tegye fel a kezét, aki vásárolt már olyan szemceruzát, amit alig lehetett felvinni! Igen, mi is jártunk már így, de örömmel jelentjük, van megoldás a problémára!

szemceruza

Fogjátok a ceruzát, majd egy gyertya vagy öngyújtó fölé tartsátok úgy, hogy a vége ne érintkezzen a lánggal!

A hő hatására krémessé válik a szemceruza hegye, így máris sokkal könnyebb a felvitel.

  1. Precíz tusvonal

Sajnos nem mindig sikerül tökéletesre a tusvonal, pláne, ha az ember reggel készülődik. Hogy elkerüljétek a bakit, fogjatok egy darab celluxot, majd a szempillák tövének a folytatásához ragaszátok fel olyan szögben, amilyen szögben szeretnétek, hogy a tusvonal kunkorodjon. Ezután nincs más teendőtök, mint befejezni a vonal tetejét, majd eltávolítani a ragasztót.

  1. Tökéletes loknik

Ha olyan típusúak vagytok, akiknek könnyen roncsolódik a haja, akkor felesleges a hajvasalós lokni gyártással foglalkoznotok, ugyanis nagyobb kárt csinálnátok vele, mint hasznot. Ettől függetlenül nem kell lemondanotok az elegáns, csigás hajról, ugyanis hajvasaló nélkül is elvégezhetitek a műveletet.

Miután megmostátok a hajatokat, jól fésüljétek ki! Ezután még vizesen fogjatok egy gumis hajpántot, ami körbeöleli a fejeteket! Ezután ragadjatok meg egy körülbelül 2-3 centi vastag tincset, és hurkoljátok át a hajpánton!

A tincs végét fogjátok hozzá a következőhöz, majd ismét hajtsátok végre a hurkolós mozdulatot! Egészen a tarkótok közepéig csináljátok, majd ismételjétek meg a másik oldalon is!

tokeletes-loknik

Fontos, hogy elölről hátra haladjatok, így lesznek egyformák a loknijaitok. Miután végeztetek, szárítsátok meg a hajatokat, vagy bízzátok a természetre a száradást (ez egyébként kevésbé roncsolja a hajat)! Miután végeztetek, és kiveszitej a hajpántot, gyönyörű csigákat fogtok látni a hajatokban, amit egy kis hajlakkal fixálhattok is, hogy egész napra kitartson!

  1. A szemceruza vonal fixálása

Sokan jártunk már úgy, hogy a reggel tökéletesre meghúzott szemceruza vonal a nap végére elmoccant vagy teljesen lejött. Ha sokat könnyezik vagy izzad az ember, megeshet vele, de szerencsére a problémára van megoldás.

Fogjunk egy áttetsző púdert, és vigyük fel az alsó szempillák tövére, majd ezután kezdjük meg a szemceruzával a satírozást! Ha biztosra akartok menni, a kész vonalon átmehettek fekete szemhéjpúderrel, így már 100%-ig a helyén fogjátok tartani a rakoncátlan vonalakat.

  1. Mondjatok búcsút a cserepes szájnak!

Ha nem szeretitek, hogy folyton cserepes a szádtok, ideje lesz odafigyelni rájuk. Egy kis ajakápolás sosem árt, ráadásul alig vesz el időt az életetekből. Fogjatok egy fogkefét, majd óvatosan dörzsöljétek vele végig az ajkaitokat!

Ezzel eltávolítjátok az elhalt hámsejteket, és vérbővé teszitek a szátokat.

Ezután kenjétek be egy ajakápolóval, hogy puhák legyenek az ajkaitok! Nem is bonyolult, igaz? A látvány pedig azonnal szembetűnő.

  1. Kifogyott a szemhéjtus?

Előfordul, hogy észre sem vesszük, de kifogyunk valamiből. Ha azonban mégis égető szükségetek lenne a tusra, semmi gond! Fogjátok az ecsetet, amivel a tusvonalat szoktátok rajzolni, majd vegyétek elő a szempillaspirálotokat!

Az ecsetet mártogassátok bele a spirál festékébe, majd kezdjétek el rajzolni a tusvonalat! A végeredmény ugyanaz lesz, mintha szemhéjtussal csináltátok volna.

  1. Hullámcsat problémák

Hiába készítetek tökéletes frizurát, tűzdelitek meg hullámcsattal, ha túl nehéz vagy csúszós a hajatok, nem fognak a helyén maradni a csatok. Szerencsére erre is van egy trükkünk!

Fogjátok a hullámcsatokat, majd ragadjátok meg a hajlakkot, és fújjátok le őket!

hullamcsat

Ezután tegyétek a hajatokba a csatokat! Azok szinte beleépülnek a hajba, és nem fognak ide-oda csúszkálni. Az eltávolításukkal pedig nem lesz probléma, hiszen nem ragad a tincsekhez.

  1. Spirálozz foltok nélkül!

Ha sietünk, gyakran előfordul, hogy a szempilláink megfogják a szemhéjunkat festéskor. Ha nem szeretnétek a fültisztító pálcikákkal szöszölni, érdemes beiktatnotok magatoknak egy papírt, amit a szemetek alakja szerint vágtok ki alul.

Ezután odaillesztitek a felső szempilláitok tövéhez, és indulhat is a spirálozás! A felesleges festék így nem az arcotokon, hanem a papíron fog kikötni, amit annyiszor használhattok fel, ahányszor csak szeretnétek.

  1. Elcsúszó melltartópántok

Nyáron különösen sok hölgy hord ujjatlant, ám arról elfelejtkeznek, mennyire ízléstelen tud lenni, ha a melltartópánt kikandikál a felső alól. A szilikonos pántokról pedig ne is beszéljünk! Mit lehet tenni?

Fogjatok egy gémkapcsot, majd a melltartó hátulján egyszerűen fűzzétek össze a pántokat!

Felesleges drága, használhatatlan műanyag karikákat venni, amibe belefűzhetitek a pántokat, hiszen ez a megoldás ingyen van, ráadásul 100%-os bizonyossággal állíthatjuk, hogy működik.

Ezekkel az egyszerű, mégis hasznos tippekkel sokkal könnyebben fogtok boldogulni a hétköznapokban, ráadásul még a környezeteteket is lenyűgözhetitek azzal, milyen praktikus tippeket tudhattok a magatokénak.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .