Home Egyéb Vitaminok, amikre a hajunknak van a legnagyobb szüksége! Ez okozza a hajhullást, az elvékonyodást, a töredezést.

Vitaminok, amikre a hajunknak van a legnagyobb szüksége! Ez okozza a hajhullást, az elvékonyodást, a töredezést.

by Judith

Hajunk testünk élő része, amely meghatározó szerepet játszik a kellemes megjelenésben. Olyan jó érzés egészséges és fényes hajjal megjelenni. Éppen ezért fontos, hogy mindig odafigyeljünk a megfelelő hajápolásra.

Habár sokféle hajápoló készítmny kapható számos problémára, kifejezetten fontos, hogy okosan válasszuk meg a nekünk megfelelőt. Soha ne a reklámok alapján válasszunk, nem tudva az összetevőkről, amik a készítményben vannak.

Étrendkiegészítők szedését is illeszük be a napi rutinba. A vitaminkészítmények elengedhetetlenek az egészséges haj tápanyagellátásához és a különféle hajproblémák, mint hajhullás vagy száraz, töredezett haj. A B5-vitamin vagy pantenol rendkívüli segítség hajhullás megállítására és segíti a hajnövekedést mind nők, mind férfiak esetében. B-vitaminban gazdag étrend segít visszanyerni a normál hajpigmentációt, erőssé és fényessé teszi a hajat.

  1. A vegyszerek ártanak a hajnak

Hajlamosak vagyunk úgy megvenni a sampont és a balzsamot, hogy nem is tudjuk, mi van bennük. Számos termék tele van olyan kémiai komponensekkel, amelyek ártanak a hajnak, emelltee pedig lehetséges, hogy még a hajtípusodnak sem felelnek meg. Fontos, hogy a hajtípusodnak megfelelő készítményt válassz a jobb ápolás érdekében.

  1. Ellenőrizd a hajápoló készítmények összetevőit

Ha a nátrium lauril-szulfát (SLS= sodyum laureth sulphate) gyakori az összetevők között. Ez a vegyi anyag káros a szervezet számára, ismert habképző szer, amelyet ipari tisztítószerként is használnak.

  1. Válassz okosan olajat

A rendszeres olaj használat erősíti a hajhagymákat, ezáltal segíti a hajnövekedést.

A természetes készítmények tartalmaznak tápláló olajakat. Az argán olaj például egy egészséges opció, amely természetes balzsamként működik, de zsíros érzést nem okoz. Teafaolajat használhatsz a baktériumok és gombák ellen. Emellett jó korpaellenes hatása is van. Olívaolaj, mandula- és kókuszolaj keveréke egy nagyon hatásos szer mindenféle hajprobéma kezelésére.

 

Hirdetés

You may also like