Home Érdekes! Véget ér a jó idő! Mutatjuk mikor és hol keményít be először az időjárás!

Véget ér a jó idő! Mutatjuk mikor és hol keményít be először az időjárás!

by Krisztina

Hétfőtől jön a lehűlés, de kedden fog igazán bekeményíteni az időjárás.

 

Tíz megyére kiterjedő figyelmeztetést adott ki az OMSZ. Pest, Baranya, Fejér,Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye területén kell számítani viharokra és felhőszakadásra.

Ezzel szemben Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében a hőségre kell felkészülni.

Hétfőn északnyugaton többnyire erősen, másutt változóan felhős lesz az ég. Eleinte az ország északnyugati felén elszórtan, majd délutántól többfelé, másutt néhol alakul ki zápor, zivatar, de a Tiszántúlon csapadék nem várható.

A déli, délkeleti szél több helyen meg is erősödik, majd délután a Dunántúlon északnyugatira, északira fordul. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de északkeleten néhol hűvösebb, északnyugaton melegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 34 fok között valószínű, délen lesz a melegebb.

Kedden hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat.

Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 20 és 26, délkeleten, keleten 26 és 32 fok között valószínű.

Hirdetés

You may also like