Home Érdekes! Több terméket bevon hamarosan a Lidl, nagyot néznek majd a vásárlók!

Több terméket bevon hamarosan a Lidl, nagyot néznek majd a vásárlók!

by Zsani

A környezettudatosságra való törekvés nagyon fontos, hiszen globális méretű problémákat ölt a környezetszennyezés, főleg a nem lebomló műanyagok miatt. Ezt a problémát próbálja több áruház is orvosolni, többek között a Lidl.

 

A Lidl azt nyilatkozta, hogy 2019 végéig megszünteti az áruházban kapható egyszer használatos műanyag termékek forgalmazását.

A döntést követően először a Lidl Magyarország 169 áruházának polcairól véglegesen eltűnnek az eldobható műanyag tányérok, poharak, evőeszközök, szívószálak és nem utolsó sorban a műanyag fültisztító pálcikák.

Mindezek után, a Lidl terve az az, hogy az azonnal fogyasztható termékekhez csomagolt műanyag szívószálakat és evőeszközöket is kivonja az értékesítésből.

A tervezet szerint a cég még 2019. végéig a fellelhető árukészletét még értékesíti, de azt követően igyekszik fokozatosan átáll környezetkímélő megoldásokra.

Az átállás következményeire idén augusztusban figyelhetnek fel a vásárlók, ugyanis a környezetkímélőbb útra térés első lépéseként  a Lidl saját márkás energiaitalainak csomagolására használt papírtálcákról eltűnik a műanyag. Ez a változás pedig azt eredményezi, hogy Magyarországon évenkénti csomagolóanyag felhasználása öt tonnával fog csökkenni.

Hirdetés

You may also like