Home Érdekes! Szórj sót a cipődbe! Ha megtudod hogy miért, imádni fogod ezt a praktikát!

Szórj sót a cipődbe! Ha megtudod hogy miért, imádni fogod ezt a praktikát!

by Krisztina

Bármennyire is jól szellőző nyári cipőt hordunk, a nagy melegben bizony elkerülhetetlen, hogy beleizzadjunk.

Épp emiatt nagyon fontos az, hogy ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe ha meg kell válnunk a cipőnktől, így a lehető leghamarabb meg kell szabadulnunk a kellemetlen szagoktól. De hogyan?

Mi okozza a láb izzadását?

Testszaga minden embernek van, csak a szerencsésebbeké kevésbé érezhető. Ez nem higiéniai kérdés; egyszerűen csak más a szervezeti mechanizmusunk. Az izzadás alkati dolog, de befolyásolja a fizikai aktivitás, a hormonális zavar/változás, a pszichikai állapot, de akár egy speciális diéta is. Ugyanúgy, ahogy a test egyéb felületén, a lábon is a különböző bacilusok a felelősek az izzadásért és a szagokért. Egy nejlonharisnya, műbőr cipő, műanyag papucs csak ront a helyzeten. Így tehát, ha arról nem is tehet valaki, hogy hajlamosabb az izzadásra, arról már igen, ha ezt a folyamatot erősíti a rossz minőségű lábbelikkel. Nyilván az izzadást teljesen nem lehet megszüntetni, de sok mindent lehet tenni ellene.

Tévedés, hogy a zokni segít eltünteti a lábszagot. Akár még ronthat is a dolgon, mivel a nedvesség egy részét ugyan felszívja, de elkerülhetetlen, hogy a maradék izzadtságban ne fürdőzzön a láb minimum napi nyolc órát. Szuper táptalaja ez így a gombáknak, amelyek szintén felelősek a bűz miatt.

Hogyan segít a cipőbe szórt só?

Szórjunk egy marék sót a cipőnk belsejébe, egy-két órán keresztül hagyjuk állni, majd alaposan rázzuk ki, vagy porszívózzuk ki a cipőből.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .