Home Érdekes! Németh Lajos: Mindenki kapaszkodjon meg, a hétvégi brutál meleg után ez vár ránk!

Németh Lajos: Mindenki kapaszkodjon meg, a hétvégi brutál meleg után ez vár ránk!

by Krisztina

Ha izgatottan várod már a tavasz közeledtét, akkor örülhetsz egy kicsit, hétvégén ugyanis akár 19 fokos meleget is élvezhetsz, de jobb ha kiélvezed, amíg csak lehet, mert brutál változás vár ránk!

 

Németh Lajos nyilatkozott a szeszélyes tavaszi időjárással kapcsolatban és elárulta mire számítsunk a napokban.

A mostani hideget és kissé zord időjárást felváltja a tavasz, hétvégén a hőmérséklet pedig elérheti akár a 19 Celsius fokot is.

Ez egy kis ízelítő lesz számunkra az április második felében és a május elején várható időjárásból, de nem tart majd sokáig.

Ezt követően azonban újabb fordulat jön!

Szerdán 

elsősorban délen és keleten várható eső, átmenetileg hajnalban, este ónos eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6-11 fok között valószínű.

Csütörtökön 

helyenként fordulhat elő eső, zápor, több helyen a szél is megerősödik, ugyanakkor már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 7-12 fok között várható.

Pénteken és szombaton

több helyen erős, a Dél- Dunántúlon viharos lehet a szél. Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett nem várható csapadék. Szombaton inkább rövid napos időszakok lehetnek és néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. Pénteken a leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2, szombaton 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok pénteken plusz 8 és 15 fok között, szombaton plusz 9 és 16 fok között alakulnak.

Vasárnap 

is több helyen erős, az Észak-Dunántúlon viharos lehet a szél és többfelé várható eső. A minimumhőmérséklet plusz 2-8, a maximumhőmérséklet plusz 10-17 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Hirdetés

You may also like