Home Érdekes! MOST ÉRKEZETT: Újabb öngyilkosságot kísérelt meg a magyar sportoló

MOST ÉRKEZETT: Újabb öngyilkosságot kísérelt meg a magyar sportoló

by Krisztina

Néhány nappal ezelőtt immár harmadszor próbált meg véget vetni az életének Takács János sportoló.

Takács János az 1979-es asztalitenisz-világbajnokságon Magyarország férfi válogatottjának a tagjaként aranyérmet szerzett. Aztán évekkel később svájci otthonában megpróbált öngyilkosságot elkövetni. Első próbálkozásra egyszerre több gyógyszert vett be, de mivel nem hatottak, felvágta az ereit. Akkor megmentették az életét, ő pedig megígérte, hogy többé nem sietteti a halálát – számolt be a Bors oldala.

Ám a napokban mégis újra a saját életére tört: egy késsel megpróbálta elvágni a torkát. A sportoló újabb mélypontra került, de magyarázatot nem tudott adni a cselekedetére.

„Nagyon magam alatt voltam, pedig igazán nem volt okom arra, amit tettem. Illetve egy borzasztó dolog mozgatta a kezemet, amelyben egy éles kés volt, a pia. Valószínűleg azért lehettem ‘bátor”’ mert Mr. Alkohol irányított. Szerencsére annyira nem voltam ügyes, vagy a kés nem volt elég éles, hogy visszafordíthatatlan hülyeséget csináljak” – mesélte a lapnak a kórházban lábadozó Takács János.

Egyik ismerősét hívta fel, aki elvitte a Honvédkórházba, hogy ellássák, onnan később Kútvölgyibe, majd egy klinika pszichiátriájára szállították. Jelenleg gyógyszeres kezelést kap, és a gondolatai is rendeződtek. Ám addig semmikép nem akarja elhagyni a klinikát, míg véget nem ér a kezelése.

Most mondhatnám, hogy soha többé. Azt viszont megígérhetem, hogy a pia már nem fog szerepet játszani az életemben. Veszélyes barát, akiről már tudom, hogy az ellenségem lett” – árulta el 66 éves Takács János, aki bizakodó a felépülésével kapcsolatban.

„Remélem, a jövő hét végén már újra ‘szabadlábon’ leszek, mert nagyon szeretném látni a BOK Csarnokban a világ legjobbjait a Pro Tour versenyen.”

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Forrás

Hirdetés

You may also like