Home Érdekes! Megnéztük és valóban igaz: minden lépésedet menti a Google, még a hangodat is. Mutatjuk, hol hallgathatod vissza és hol törölheted!

Megnéztük és valóban igaz: minden lépésedet menti a Google, még a hangodat is. Mutatjuk, hol hallgathatod vissza és hol törölheted!

by Krisztina

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy bármi, amit valaha kimondtál, vagy leírtál, az mind-mind visszatekinthető és hallgatható?

Félelmetesen hangzik, nem? Gondolj csak bele: úgy figyelnek meg téged és hallgatnak is le egyben, hogy te erről tudomást sem szerzel.

Teljesen mindegy, hogy milyen készülékről használod a Google-t, mindent képes rögzíteni.

Miért teszi mindezt?

Minden bizonnyal így próbálja meg a Google finomítani a természetes nyelvfeldolgozó algoritmust.

Bár nem rossz ötlet, de van hátránya is a dolognak.

Ezeket az információkat felhasználhatják ellenünk a bíróságon, pereskedés esetén. Az információkat felhasználva reklámokkal bombáznak bennünket.

A rosszban a jó, hogy ezeket a hanganyagokat csak mi tudjuk visszahallgatni egészen addig, amíg nem adunk hozzáférést a fiókunkhoz másoknak is.

Hogyan lehet törölni?

Csupán annyit kell tennünk, hogy belépünk a  history.google.com weboldalra, és ott a Voice & Audio Activity menüpont alatt megtaláljuk a próbálkozásaink teljes listáját. Csak be kell pipálni a felvételek melletti négyzetet, és a felső kék sávban megjelenik a törlés lehetősége.

Ha elmentett hanganyagokat találsz a telefonodban, vagy laptopon, akkor azt tanácsoljuk, hogy azonnal töröld ki ezeket a fájlokat! És természetesen értesítsd barátaidat is erről a fontos információról, ami veszélyes is lehet!

Ha szeretnéd még biztonságosabbá tenni az életed, a további menüpontokban beállíthatod azt is, hogy miket rögzítsen és a már rögzített dolgokat törölni is tudod!

 

Hirdetés

You may also like