Home Érdekes! Már pontosan látszik: ekkor megy 10 fok alá a hőmérséklet!

Már pontosan látszik: ekkor megy 10 fok alá a hőmérséklet!

by Krisztina

Véget ér hamarosan a vénasszonyok nyara és kezdetét veszi most már az igazi ősz. Az, hogy ez egészen pontosan mikorra várható, azt most eláruljuk!

Bár meg fogjuk érezni a hétvégén induló lehűlést az elhúzódó vénasszonyok nyara után, nem kell kétségbeesni, hiszen visszakúszik még idén is a hőmérséklet 15 és húsz fok közé. Olyannyira, hogy november elsejére 18 fokos maximumot prognosztizál az Időkép időjárási portál. A 30 napos előrejelzésük azt mutatka, november 8-án lesz először 10 fok alatt a nappali maximum, ami abban az időszakban nem tekinthető igazán alacsony hőmérsékletnek, főleg úgy, hogy az azt követő napokban újból 10 fok lehet.

S, hogy mi lesz a hét végéig? Csütörtökön kezdetben a Dunántúlon, délután az ország középső és keleti részén lehet több felhő, de hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Csak néhol fordulhat elő jelentéktelen eső. A légmozgás nem lesz jelentős, délután pedig 18-24 fok várható.

Pénteken sok lesz a napsütés, de északkeleten időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és ott záporok is kialakulhatnak. Itt valamint nyugaton, északnyugaton megélénkülhet az északias szél. Napközben 19-23 fokra készülhetünk.

Hétvégén északnyugat felől hidegfront érkezik, de csak helyenként okozhat kisebb esőt, záport. Feltámad az északi szél, vasárnap a Dunántúlon és keleten, északkeleten erős lökések is lehetnek. Szombaton 17-21, vasárnap 13-17 fokra van kilátás.

Hirdetés

You may also like