Home Érdekes! Lecsaptak Lajcsira a vámosok, hihetetlen mit találtak nála!

Lecsaptak Lajcsira a vámosok, hihetetlen mit találtak nála!

by Krisztina

Budapest — Galambos Lajos és családja csodás napokat töltött Thaiföldön, ám hazaérkezve kellemetlen meglepetés várta őket. Vámosok csaptak le a zenészre, Lajcsi szerint nem véletlen, hogy pont őt szemelték ki a hatóság emberei.

– Úgy döntöttünk, hogy együtt utazunk nyaralni, igazán ránk fért egy kis közös élmény a történtek után – mondta Galambos Lajos a Blikknek.

A család Thaiföldet választotta, hiszen Galambos Lajos többször, gyermekei viszont először jártak ott. A csodás tengerpart, a kellemes időjárás és a helyiek kedvessége ideig-óráig feledtette a zenésszel az idehaza zajló bírósági eljárást. Mint ismeretes, a trombitás/producert azzal vádolják, hogy több tízmillió forint értékben lopott vizet és áramot a szolgáltatóktól, ügye szep­temberben folytatódik a bíróságon.

– Ferihegyre érve a zöld folyosón haladtunk keresztül, hiszen semmit nem hoztunk haza, ami miatt a vámosok eljárására lett volna szükség. A legnagyobb meglepetésemre így is elém állt egy őrnagy, és mondta, hogy tételes vámvizsgálatot tart – magyarázta a zenész. – Átvilágították a bőröndömet, kérdezték, mi van benne. Mondtam, hogy egy 5000 forint értékű óra. Természetesen semmi számukra érdekeset nem találtak, már az elején mondtam, felesleges kutakodniuk.

Lajcsit meglepte, hogy adópapírjai iránt is érdeklődtek.

– Kérték, mutassam meg az adószámomat. Ki visz magával ilyesmit egy nyaralásra? Előkerítettem. Az elhaladó utasok igazán jó fejek voltak, sokan biztattak – magyarázta a zenész, akit hosszas vizsgálódás után engedtek haza.

A vizsgálattal kapcsolatban kerestük a NAV-ot, ám lapzártánkig nem értük el őket. Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője kérdésünkre azt válaszolta, ő nem illetékes az ügyben. Lajcsi úgy érzi, a hatóságok fogást akartak találni rajta.

– Már az is különös volt, amikor nem nyilvános részletek derültek ki az ügyemről, most pedig azt érzem, az egész eljárás nem volt véletlen. Vadásztak rám a vámosok! A hatóság érzékeltetni akarta, bárhol vagyok, bármit csinálok, szükség esetén elkapnak és sarokba szorítanak. Ez az egész vámos procedúra is erről szólt, ráadásul mindezt a családom előtt hajtották végre!

Négy hónapot ült

Lajcsi négy hónapot volt rácsok mögött, a karácsonyi ünnepeket is egy cellában töltötte. A mulatószenész a börtönt 2016 január­jában hagyhatta el, 15 kilót fogyott a büntetés-végrehajtási intézményben. Az utcán a sajtó munkatársai mellett a gyermekei várták. Galambos mellett a feleségét és egy bizalmasát is meggyanúsították. – írja a blikk.hu.

Hirdetés

You may also like