Home Érdekes! Kutyája a földre teperte… nem értette először mit akar, de később rájött, hogy megmentette az életét!

Kutyája a földre teperte… nem értette először mit akar, de később rájött, hogy megmentette az életét!

by Judith

Az epilepsziával élő emberek élete elég küzdelmes a váratlan rohamok miatt. Szerencsére van egy csodás megoldás, ami könnyebbé teheti az életüket. Léteznek olyan kutyák, akik speciálisan a rohamok felismerésére és arra való reagálásra vannak kiképezve. Törvény által védve, a gazdik nyilvános helyeken is megjelenhetnek ilyen kutyusokkal.

 

Többféle képességgel is rendelkeznek, mint ugatással jelzik a családtagoknak, ha a gyerek rohama közeleg, megvédik a sérülékeny embert nyilvános helyeken vagy figyelemfelhívó jelzést adnak ki. Néhány kutya a gazdi mellé fekszik, hogy tompítsa az esetleges esés okozta sérülést.

Egy ilyen bámulatos kutya Molly is, a golden retriever, aki gazdájával Sam-mel él együtt Winnipegben, Manitobaban.

We’re so much happier in country air. #msarservicedogs #msarmolly #goldenretriever #fall #autumn #dog #dogsofinstagram #winnipeg #manitoba #canada #servicedog

Canadian Service Dog Team 🍁🇨🇦 (@life.with.molly) által megosztott bejegyzés,

Sam nemrég megosztott egy viedót a Love What Matters Facebook oldalon, elmesélve, hogy Molly hogyan figyelmeztette  a közelgő rohamra. „Azonnal reagált és rábírt, hogy üljek le a földre”- írta Sam.

Sam azt is leírta, hogy nagyon fontos, hogy az emberek ne zavarják meg a segítő kutyákat, ugyanis, előfordulhat, hogy nem tudnak reagálni, ha elvonják a figyelmüket.

Nézd meg a videót, amiben Molly segít Samnek és kérlek oszd meg másokkal is, ha téged is lenyűgözött!

Hirdetés

You may also like