Home Érdekes! Íme, egy olyan történet, mely bizonyíték arra, hogy vannak még jó emberek a Földön!

Íme, egy olyan történet, mely bizonyíték arra, hogy vannak még jó emberek a Földön!

by Krisztina

Egy csodálatos történet! Egy pap éttermet nyitott, ahol a gazdagok fizettek, a szegények pedig ingyen ehettek…

Az embertársaink iránti szeretet, és tisztelet pedig igenis él!2016-ban Madridban a Béke Követeinek tagja, egy 80 éves pap, Padre Angel egy igen különleges éttermet nyitott. A Robin Hood nevű étterem híre nagyon gyorsan elterjedt az egész világon. Nevéhez igencsak méltó volt, hiszen tudjuk, hogy Robin Hood azért rabolta ki a gazdagokat, hogy a vagyonukat szétosztogassa a szegények között.

Az étteremben azonban minden törvényesen zajlott, vagyis a gazdagok fizetségéből, futotta arra, hogy a szegényebb sorban levő emberek is egy-két tál ételt kaphassanak. Az étteremben igencsak borsos árak voltak, de voltak, akiknek ezek nem okoztak különösebb nehézséget, gond nélkül kifizették.

A bevételből az éjszaka folyamán Padre Angel közel 100 rászorulónak juttatott tápláló eleséget. A gazdagok, és szegények étele között semmilyen különbség nem volt, ugyanazt a minőségi táplálékot kapta mind a két réteg. Sőt, a szegények is ugyanolyan kristály poharakból ihattak, és a legjobb evőeszközöket kapták, hogy elfogyasszák a finomabbnál-finomabb falatokat.

“Azt szerettem volna, hogy ők is ugyanazzal a méltósággal, megkülönböztetés nélkül ehessenek, mint bármelyik gazdag kliens”-mondta Padre Angel.
Minden elismerésünk a kezdeményezésért, ennél emberségesebb példázatot mostanában nem hallottunk. Reméljük sokat tekintenek példaképként a nagylelkű atyára.

Hirdetés

You may also like