Home Érdekes! Így hangzik a magyar Himnusz rockosított változata!

Így hangzik a magyar Himnusz rockosított változata!

by Zsani

A magyar himnuszunk át lett hangszerve! Kontor Tamás gondolt egy merészet, és áthangszerelte, rockosította kicsit a Himnuszt. Te mit szólsz hozzá?

Kontor Tamás ezt a megjegyzést fűzte a dalhoz:

“Amikor egy amerikai dalversenyen (Song Of The Year) dobogós lett a “Beautiful Day” című dalom (2009. március, Country kategória), egy leírhatatlan eufória lett úrrá rajtam, ami napokig erősen fogva tartott.

Alig tértem magamhoz amikor megtudtam és onnantól fogva rendszeresen rám tört egyfajta görcsös, sírással vegyített vihogás, levegőért kapkodtam és közben minden szőrszálam égnek állt.

Úgy éreztem magam, mint egy olimpiai sportoló, aki Magyarország színeit a dobogóra juttatta fel.

Mégsem lett belőle országos hír és senki sem játszotta le nekem a Himnuszt, miközben felvonták volna a Magyar Zászlót.

Talán a zenei sikerek sem a média, sem Hazánk vezetése számára (politikától teljesen függetlenül) nem annyira fontosak, mint a sportsikerek.

Úgyhogy kicsi lelkem megnyugtatására most eljátszom a Magyar Himnuszt (politikától és pártideólógiai hovatartozástól kategórikusan elzárkózva, mint sima, egyszerű ZENÉSZ) Erkel Ferenc eredeti kéziratán megjelölt tempóban (Andante Religioso = 76-108 bpm, az enyém 80 bpm).

Eljátszom MAGAMNAK és mindazon a Barátaimnak, Kollégáimnak, akik nemzetközi sikereket értek el a zenei tevékenységeik során!

Továbbá Nektek, Drága Ismerőseim, akik szeretitek a Rock zenét, vagy szomorúnak és vontatottnak találjátok a Magyar Himnusz legelterjedtebb változatát egy 50-60 évvel ezelőtt félreértelmezett tempómeghatározás miatt, ami kb. 60 bpm volt akkoriban. Ezzel együtt mind a mai napig ez a lassú, sirató jellegű megszólalás csendül föl legtöbbször!

Talán ez a gyorsabb, dicsőségesebb (eredeti) verzió érdekes csemege lehet éjfél után a közelgő 2016-os év első perceiben… :)

Mindenkinek nagyon Boldog Újévet Kívánok Békében, Egészségben, Szeretetben, Sikerekben és Gazdagságban, Erkel szülővárosából!!! /inspiráció: Erkel Ferenc, Jimi Hendrix, Brian May, Yngwie J. Malmsteen/”

Íme a videó:

Forrás

Hirdetés

You may also like