Home Érdekes! Hallássérült baba először hallja életében édesanyja szájából, hogy “szeretlek”. A reakció az egész internetet megríkatta.

Hallássérült baba először hallja életében édesanyja szájából, hogy “szeretlek”. A reakció az egész internetet megríkatta.

by Judith

Nem tartott sokáig Charly szüleinek, mire rájöttek, hogy valami nincs rendben újszülött kislányukkal. Egyáltalán nem reagált a hangokra. Elkezdtek gyanakodni arra, hogy a lányuknak hallási problémája van.

 

Természetesen szülőként a legjobbat akarod a gyermekednek és mindent megteszel, hogy segíts neki. Épp ennek okán Charly anyukája azonnal elvitte a babát orvoshoz.

A gyerekek korai életkorban tanulnak meg gondolkodni és érzelmileg megnyilvánulni a halláson keresztül. Ritka, hogy egy kisgyermek nem hall, de ha felmerül a gyanú, nagyon fontos, időben segítséget kérni. A korai segítségnyújtás elősegíti a nyelv fejlődését. Minél hamarabb megtalálják a megfelelő eszközöket, annál gyorsabban tudják fejleszteni a gyermek nyelvi készségeit.

Bár Charly szülei hamar felfedezték a problémát, nem voltak biztosak abban, hogy a hallókészülék segíthet e lányuknak. Nem könnyű megkérdezni a kisgyermekeket, akik még mászni sem tanult meg.

Amikor a készüléket Charly fülébe helyezték, az anyuka nagyon ideges volt, ugyanakkor nagyon reményteli is. Nem telt el sok idő, amikor Charly szeme felcsillant, ahogyan meghallotta az anyja hangját.

Elképesztő, hogy egy csecsemő egyidejűleg mennyi érzelmet képes megélni.

Nézd meg az alábbi videót, hogy láthasd Charly könnyfakasztó reakcióját:

 

Neked is könnyes lett a szemed? Oszd meg a cikket barátaiddal a Facebook-on, ha egyetért azzal, hogy minden gyerek csodálatos kis teremtés!

 

Hirdetés

You may also like