Home Érdekes! Haldoklik a kisbaba, de amikor a nővér ikertestvére mellé teszi, hogy elbúcsúzzanak, csoda történik!

Haldoklik a kisbaba, de amikor a nővér ikertestvére mellé teszi, hogy elbúcsúzzanak, csoda történik!

by Judith

Ugye milyen lenyűgöző, hogy mennyire befolyással lehet ránk mások jelenléte? Biztos vagyok benne, hogy sokan már attól megnyugszunk és biztonságban érezzük magunkat, ha bizonyos emberek mellettünk vannak.

Talán hihetetlenül hangzik, de akár életet is menthet. A történet, amit el szeretnék mesélni épp arról szól, mennyire erős lehet ez két ember között.

 

Egy ápolónő történelmet írt, amikor a kórház szabályzatával ellenszegülve egy újszülött, haldokló babát ikertestvére mellé helyezett. Ez a tett megmentette a kicsi lány életét.

Kyrie és Brielle Jackson 1995. október 17-én születtek Massachussets-ben. Sajnos életük kezdete nem volt valami egyszerű, ugyanis koraszülöttként, 12 héttel korábban jöttek világra és egyenként csupán 1 kg-ot nyomtak.

Az ikrek külön inkubátorba kerültek. Kyrie állapota gyorsan fejlődött és születés utáni súlya is szépen emelkedett, azonban húga Brielle nehezen fejlődött. Sokat sírt, nehezen lélegzett és arcocskája is kék volt.

Pár nap múlva Brielle állapota vészesen romlott. Egy nővér, Gayle Kasparian mindent megtett, hogy segítsen neki. Ölbe vette és tartotta, édesapjának is odaadta, plédbe bugyolálta és próbálta a legjobb feltételeket biztosítani neki. Semmi nem használt.

Gayle-nek eszébe jutott, amit egyszer Európában hallott. Nem igazán illeszkedett a kórház szabályzatába, de Gayle annyira elkeseredett volt, hogy eldöntötte, ad neki egy esélyt. Brielle-t betette Kyrie mellé ugyanazon inkubátorba. Brielle szinte azonnal odabújt Kyrie mellé.

Brielle szörnyen rossz állapota javulni kezdett. Sokkal könnyebben lélegzett, szüntelen sírása abbamaradt és hamar egészséges színe lett. Az elkövetkező hetekben Brielle állapota stabilan fejlődött, mindaddig, amíg Kyrie mellett volt.

Az újszülöttek együtt túljutottak a kezdeti nehézségeken és egészséges fiatalokká cseperedtek. A róluk készült fotó, ahogyan az inkubátorban ölelkeznek nagy média visszhangot kapott.

Az eset megváltoztatta a kórház ikerszületésekre vonatkozó irányelveit és klinikai tanulmányok is bizonyították, hogy egyértelmű előnyös egészségügyi hatásai vannak, ha az ikerbabákat egy ágyba helyezik. A híres ölelés életet mentett és megreformálta a koraszülött ikrek kezelését.

Együtt erősebbek vagyunk!

Hirdetés

You may also like