Home Divat Ha te is szoktál nedves hajjal aludni, azonnal hagyd abba, mert ezek a betegségek fenyegethetnek majd!

Ha te is szoktál nedves hajjal aludni, azonnal hagyd abba, mert ezek a betegségek fenyegethetnek majd!

by Brigitta

Gyerekként sokszor hallhattad a szüleidtől: ne feküdj le vizes hajjal, mert megfázol. Ha ez így ebben a formában nem is igaz, mégsem tanácsos nedves hajjal ágyba bújni. Súlyos következményei lehetnek.

Az esti fürdés és hajmosás után már nem mindig van kedved teljesen megszárítani a hajad? Azt gondolnád, hogy szárító nélkül szebben száradnak a fürtjeid? Tény, hogy a forró levegőnem minden esetben tesz jót a tincseidnek, de vizes hajjal lefeküdni még több problémát okozhat.

Megfájdulhat a fejed

Sokan lefekvés előtt gondosan becsavarják a nedves hajat egy törölközőbe, de ez sem igazán jó ötlet. Alvás közben ugyanis nő a testhőmérséklet, ezzel együtt a fejbőré is.

A törölközőbe csavart hideg nedves hajnak nagy a páratartalma, ami gyakran fejfájáshoz vezet.

A gomba melegágya a nedves haj

Az atkák, gombák, baktériumok kedvelt közege a vizes környezet. A párás felületeket kedvelik a legjobban és a hámsejtekkel táplálkoznak. Az éjszaka folyamán pedig gyors szaporodásba kezdenek.

Így hiába mostad meg a hajad, a láthatatlan betolakodók már sátrat vertek a fejed tetején. Sőt, a párnádba is befészkelhetik magukat, ami hosszú távon korpásodáshoz vezethet.

Nem kerülheted el a töredezést

A nedves, vizes haj könnyebben törik, az éjszakai alvás során pedig igencsak igénybe veszed akaratodon kívül.

Forgolódsz, húzod a hajad, ráfekszel, mindettől pedig könnyen megtörhet a nedves a haj.

Hirdetés

You may also like