Home Érdekes! FIGYELEM! Ezért nem szabad eldobni a beszállókártyánkat utazás után!

FIGYELEM! Ezért nem szabad eldobni a beszállókártyánkat utazás után!

by Zsani

Az útlevél az az egyik dokumentum, amit magunkkal kell vinni a repülőgépre. A másik pedig a beszállókártya. Igaz, hogy ezt már elektronikusan is meg tudjuk mutatni, a mobil telefonunkon, vannak olyan emberek, akik ezt inkább kinyomtatják. Aki pedig gyakran utazik az tudja, hogy ezekre az iratokra mindig vigyázni kell.

Azt viszont nagyon sokan nem tudják, hogy a beszállókártyára még az utazás után is érdemes vigyázni. Van aki kidobja a beszállókártyát az utazás után, van aki otthagyja a repülőn de a legjobb megoldás az, ha hazavisszük magunkkal és otthon dobjuk ki azt.

A beszállókártyákon ugyanis személyes információ van, amit egy QR vagy vonalkód olvasóval könnyedén le tud olvasni egy illetéktelen személy.

Akár egy applikáció segítségével is hozzájuthat olyan személyes információkhoz, mint név, telefonszám, email cím, járatszám vagy más egyéb adat. Ezért nem jó ha az elektronikus beszállókártyánkat és fotónkat nem tesszük fel az internetre.

Nem is gondoltuk volna, hogy egy beszállókártyáról ennyi személyes adatot le lehet olvasni, de örülünk, hogy most már tisztában vagyunk vele. Kérjük nézd meg a lenti filmet és oszd meg barátaiddal, hogy ők is megtudják.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás

Hirdetés

You may also like