Home Érdekes! Figyelem! Ez az 5 készülék akkor is zabálja az áramot, ha ki van kapcsolva!

Figyelem! Ez az 5 készülék akkor is zabálja az áramot, ha ki van kapcsolva!

by Zsani

Sokan úgy gondolják, hogy az elektronikai készülékek nem fogyasztanak energiát, ha ki vannak kapcsolva, azonban a valóságban, ezek a készülékek a továbbiakban is folytatják az energiát. Éppen ezért ajánlatos kihúzni a konnektorból, ha elutazunk, vagy elmegyünk otthonról.

 

Telefontöltő:

Például, tudtál arról, hogy a telefontöltő még akkor is fogyaszt energiát, ha épp nincs csatlakoztatva a telefonhoz? Bár, az energiafogyasztás nem olyan magas, mégis, ha kihúzod a töltőt használat után, a számlákon való számok magukért fognak beszélni.

Mikrohullámú sütő:

Egy másik elektronikai eszköz, a mikrohullámú sütő. Valószínűleg, ez a leginkább energiafogyasztó eszköz a háztartásban, különösen akkor, amikor be van dugva a konnektorba és nyitva van az ajtaja.

Kávéfőző:

A legtöbb háztartásban, ha már van mikrohullámú sütő, van kávéfőző is. Bár nem fogyaszt olyan nagymértékben, mégis érdemes oda figyelni rá.

Számítógépek és laptopok:

A számítógépek és a laptopok is nagyon sokat fogyasztanak, még akkor is, ha ki vannak kapcsolva. Ha kihúzod a konnektorból, évi 4 dollárt spórolhatsz meg. Azok, akik Standby-ba hagyják készülékeiket, ezt az összeget 1,5-el szaporíthatják meg.

Figyelemreméltó, hogy az elektronikai készülékek, amelyek rendelkeznek időzítővel 108 W-t fogyasztanak naponta. Azonban, ha ezeket kihúzzák, akár évi 5 dollárt is meglehet spórolni velük.

Televízió:

A nagy fogyasztású elektronikai készülékek közé sorolandó a televízió is. Típustól eltérően, a készülék 13 és 48.5 Watt között fogyaszthat akkor, amikor ki van kapcsolva.

 

Hirdetés

You may also like