Home Érdekes! Ezért kellene neked is szódabikarbónával megszórnod a matracod!

Ezért kellene neked is szódabikarbónával megszórnod a matracod!

by Brigitta

A szódabikarbóna rengeteg fantasztikus dologra jó. Azt már tudjuk, hogy készíthető belőle szuper energiaital, hasznát vehetjük a kertészkedésben, emellett pedig a fürdőszobában igazi varázsszer, de arra még biztos nem gondoltál, hogy az ágyadba öntsd. Pedig érdemes lenne kipróbálnod!

Ha például szódabikarbónát szórsz a matracodra, csodálatosan felfrissíti! A jó illathoz és a higiéniához nem elég, ha rendszeresen cseréled az ágyneműt, az is fontos, milyen állapotban van az, ami a lepedő alatt lapul.

Ha az ágyadat bőségesen meghinted szódabikarbónával, akkor elvégzi helyetted a mély-tisztítást, és még kiválóan szagtalanít is. Finom mozdulatokkal dörgöld át a matrac felületét szódabikarbónával, majd hagyd állni jó két órán keresztül, végül alaposan porszívózd ki.

Ha mindez még nem lenne elég, a szódabikarbóna szagtalanító hatásának nagy hasznát veheted a cipőidnél és a szemetesnél is. Szórj éjszakára szódabikarbónát a lábbelidbe, és ez el fogja űzni a kellemetlen szagokat.

A közelgő csizmaszezonban irtó hasznos ez a trükk. A szemetesbe pedig helyezz citromhéjat néhány teáskanál szódabikarbóna mellé. Máris búcsút inthetsz a jellegzetes kukaszagnak.

Hirdetés

You may also like