Home Divat Ezek az egyszerű hajformázási trükkök eddig hiányoztak a tarsolyodból!

Ezek az egyszerű hajformázási trükkök eddig hiányoztak a tarsolyodból!

by Judith

A hajunk az egyik legfeltűnőbb külső tulajdonságunk. Nekem mindig azt tanították, hogy ha rendben van a hajad és a lábbelid, az már fél siker! Nagyon sok időt el lehet tölteni a tökéletes hajkorona elkészítésével, de mindannyian arról álmodozunk, hogy bárcsak lennének olyan megoldások, amelyekkel könnyedén és rövid idő alatt álomfrizurát varázsolhatnánk magunknak. Összeszedtünk nektek néhányat, lássuk mik, ezek!

 

Tartsd tisztán a fésűket és keféket

Először is, szedd ki az összes hajat a keféből. Ezután engedj rá meleg vizet, majd hagyd ázni egy darabig. Samponnal vagy szappannal dörzsöld át a keféket. Miután megtisztítottad a keféket, öblíts le róluk a szappan vagy a sampon maradékot. Tedd egy törülközőre és hagyd megszáradni.

Bohém hullámok

A tengerparti hullámokat nehéz elérni tengervíz nélkül, de erre is van trükk. Fond be a hajad 3-4 fonatba, majd vasalóval menj át rajtuk párszor. Ezután bontsd ki a hullámokat és kész is vagy!

Baby kontyok

Ha göndör vagy természetesen hullámos a hajad, tekerd fel néhány kisebb kontyba, mielőtt lefeküdnél. Ez épen megőrzi a fürtöket anélkül, hogy reggel bozontos hajjal ébrednél.

Hullámcsat

Használd kreatívan a hullámcsatod. Lekenheted bármilyen színű körömlakkal, hogy passzoljon az öltözékedhez vagy, hogy feldobd a frizurád, esetleg az egyszínű szettedet. Emellett érdekes mintákat is alkothatsz a hajadba a csatokkal. Nagyon egyedi!

Gyors hullámok

Ha be akarod csavarni a hajad, akkor csinálj egy magas lófarkat. Ezután oszd fel a copfodat 3-5 részre, attól függően, hogy milyen vastag a hajad. Göndörítsd be az egyes adagokat és vedd ki a hajgumit. Meg fogsz döbbeni, hogy mennyire egyszerű.

Dupla lófarok

Ez a trükk sokkal dúsabbá teszi majd a copfodat! Kezdjük úgy, hogy a hajad felét lófarokba fogod össze a tarkódtól valamivel feljebb. Ezután a hajad másik felét szintén szedd lófarokba a fejtetődhöz közelebb, kb. 1-3 cm-re az első lófaroktól, attól függően, hogy milyen hosszú a hajad.

Göndöríts középről befelé

Ha hajvasalót használsz göndörítésre, akkor jobb, ha a hajtincs közepétől kezded a feltekerést, nem a végétől. Így a hullámok hosszabb ideig megmaradnak.

Hajlakk a kezedre

A kellemesebb megjelenés érdekében fújj vékony hajlakk réteget a kezedre és futtasd át a hajadon. Így a hajad nem lesz természetellenesen merev, mint amikor túl sok lakkot használsz.

Tedd a hullámcsatokat ragadóssá

Annak érdekében, hogy a hullámcsatok egész nap tartsanak, ragadósnak kell lenniük. Helyezd őket egy papírtörlőre és hajlakkal fújd le őket. Hagyd, hogy megszáradjanak, mielőtt használná őket.

Szárítsd a hajad langyos vagy hideg levegővel

A hajformázás után, ha hűvösebb levegőt fújsz a hajadra, akkor a formát tovább meg tudja tartani.

Itass, ne dörzsölj

Ha a hajad nedves, ne dörzsöld, hanem inkább nyomd rá a törölközőt, hogy a felesleges vizet le tudd itatni vele, ezután hagyd rajta a törölközőt turbánnak, amíg el nem kezded szárítani.

Húzd ki a hullámokat

Göndörítsd be a hajad a szokásos módon. Miután minden egyes tinccsel végeztél, húzd ki a tincseket egyenesen és hagyd kihűlni. Ezáltal sokkal természetesebb hatásúak lesznek a hullámaid.

Copf és hullámcsat

Miután lófarokba kötötted a hajad, rögzíts két hullámcsatot a hajgumi felső részéhez, így nagyobb volumenű lesz majd a copfod.

Hullámos, féloldalas frizura

Annak ellenére, hogy a legtöbben nem így gondolják, a hullámcsatot a hullámos, féloldalas hajhoz kell használni, mivel a csat hullámos oldala jobban rögzíti a hajat.

Fogkefe tupír

Amíg van egy régi fogkefe a közelben, addig nem kell aggódni. Fújj egy kis hajlakkot a fogkefére és fésüld át a rakoncátlan tincseket, így könnyen kordában tudod tartani őket.

Mosd meg csak a frufrudat

Ha nem akarsz minden nap hajat mosni, mosd meg csak a frufrudat. Ha ápolt hajat akarsz pillanatok alatt, elég, ha a hajad többi részét hátrakötve csak a frufrudat mosod meg a mosdókagylóban. Így időt takarítasz meg a zuhanyzással és a szárítással is.

Hirdetés

You may also like