Home Érdekes! Egy törölt jelent a Titanicból, amitől neked is könnyes lesz a szemed!

Egy törölt jelent a Titanicból, amitől neked is könnyes lesz a szemed!

by Judith

A Titanic egy olyan film, amit azon keveseknek is érdemes felvenniük a kötelezően megnézendő filmek listájára, akik még nem látták. Az 1997-es romantikus katasztrófa film sok néző szívébe belopta magát. A ledöbbentő, megtörtént szerencsétlenségbe egy megragadó szerelmi szálat fűzve James Cameron örök darabot alkotott.

 

Leonardo DiCaprio (Jack) és Kate Winslet (Rose) akkor még csak bontogatták szárnyaikat, de a filmmel világszerte híressé váltak. A film idén 20 éves és mai napig ugyanolyan hatást képes kiváltani belőlünk, mint annak idején. Ez az igazán jó filmek ismérve, hogy időtállóak.

Jól tudják azok is, akik a filmes szakma rejtelmeit csak kevéssé ismerik, hogy mindaz, amit mi a mozivásznon látunk, csupán töredéke annak, amit a készítők rögzítenek. Számos utómunka követi a forgatásokat és a játékidő jelentősen rövidebb, mint amit a szakemberek ténylegesen felvettek. Számos szempont játszik szerepet abban, hogy melyik rész milyen okból kerül kivágásra. Az Titanic még a megjelent formájában is 194 percet tudhat magáénak és bár nem akarunk telhetetlenek lenni, szívesen megnéznénk jó pár részt, amit a filmesek úgy gondoltak, ki kell, maradjon.

Ezek a részek számunkra legalább olyan értékesek, mint maga a megjelent film és a lelkes rajongók bőszen kutatni is képesek utánuk, nem is keveset találva.

A kimaradt jelenetben…

… láthatjuk, hogy az életben maradt utasok a megmenekítés után a Carpathia fedélzetén gyülekeznek, mind fáradtan, megviselten, átfagyva és összetörten, ahogyan Rose (Kate Winslet) is. Látható az a kislány is, akit Rose vőlegénye, Cal (Billy Zane) mentett ki. Hasonlóan kemény jelenet, amikor Mr. Ismay – a bajszos férfi, aki követelte, hogy a Titanic sebességét a lehető legmagasabbra emeljék, és akit a Titanic gyávájának tituláltak, mivel sok nő és gyermek előtt hagyta el a fedélzetet mentőcsónakban – végighalad a tömegben, megszégyenülten az elítélő tekintetek kereszttüzében. Láthatjuk még Rose gőgös édesanyját is, aki rangjáról megfeledkezve, csapzottan és kétségbeesetten fürkészi lányát.

Ez a jelenet azonban talán a legszívbemarkolóbb mind közül. Talán a filmnek sem ártott volna, ha benne hagyják. Ítélkezni nem akarunk, viszont, ha más mód nem is volt rá, most megtekinthetjük ezt a törölt jelenetet:

 

Hirdetés

You may also like