Home Érdekes! Döbbenet: Mindössze ennyi a nyugdíja Koós Jánosnak

Döbbenet: Mindössze ennyi a nyugdíja Koós Jánosnak

by Judith

Elég nehéz lenne Koós János élete, ha kizárólag a nyugdíjából kellene megélnie, ugyanis a rendszerváltás előtti ledolgozott 4 évtizede után is mindössze 67 ezer forintot kap. Szerencsére nem ez a helyzet.

 

Koós János sok dologról beszélt a Blikknek adott interjújában, többek között arról, hogy mennyire hiányzik neki Bajor Imre, akit legjobb barátjának tart, milyen fájdalmasan nehéz volt a nemrég elhunyt Aradszky László temetésén gyászbeszédet mondania, de könnyedebb témáról, például a vitorlásáról is szó esett.

Szerencsére nem csupán a nyugdíjából él Koós János, mert a rendszerváltás előtt ledolgozott négy  évtized után is csak 67 ezer forintot utalnak a számlájára.

“Szó szerint nem nagy titok. Hatvanhétezer forintot kapok, ami azért megalázó, mert a rendszerváltás előtt négy évtizedet végigdolgoztam. A monopolhelyzetben lévő Országos Rendező Iroda szerződéses művésze voltam, napestig fellépésekre jártam, rádiós és televíziós műsorokban szerepeltem. Nem én vagyok az egyetlen, aki ennyire ráfázott, de én mindenkinek azt kívánom, ilyen alacsony nyugdíja sose legyen.”

Koós Jánosról kiderült az is, hogy a januári válltörésével még mindig szenved, és anélkül le tud vezetni 2200 kilométert, hogy egyszer is kiszállna az autóból.

Hirdetés

You may also like