Home Érdekes! Bántották az arcán levő ritka anyajegy miatt,de ez az, ami megváltoztatta az életét!

Bántották az arcán levő ritka anyajegy miatt,de ez az, ami megváltoztatta az életét!

by Judith

Ő Mariana Mendes. Egy gyönyörű 24 éves modell és stylist asszisztens, aki szembemegy a társadalmi szépség ideálokkal azáltal, hogy a saját irányelvei alapján éli az életét.

 

Nem aggódva azon, hogy a nyilvánosság számára milyen látványt nyújt, Mendes a saját elvárásaival foglalkozik, senki máséval. A brazil Mendes egy különös veleszületett anyajegyet visel, amely az arca nagy részét beborítja. Ez a típusú anyajegy egy festékanyag termelési rendellenesség következménye, amelynél a sejtek nem oszlanak el egyenletesen. Ehelyett összecsoportosulnak, aminek eredményeképpen sötét színű, magas festékanyagtartalmú nevomelanociták keletkeznek.

Ez az egyedi anyajegy nem akadályozta Mendest sem magabiztosságában, sem szépségében. Sőt ez az anyajegy emelte ki őt a nagy átlag soraiból. Ő egy gyönyörű kivétel. Mendes a normáktól elüt és imádja, hogy az anyajegye megkülönbözteti őt a társadalmilag „tökéletes” elvárásoktól. „Még szebbnek és teljesen különbözőnek érzem magam másoktól az anyajegyem miatt. Sokan meg szoktak bámulni és vannak, akiknek nem tetszik, de ez engem nem érdekel” – mesélte Mendes a Bored Pandának.

Amikor Mendes 5 éves volt, az édesanyja elvitte őt egy teljes lézeres műtéti kezelésre, hogy csökkentsék az anyajegy méretét, mert attól tartott, hogy a lányát bántani fogják miatta. Amiről akkor úgy gondolta, hogy Mendes boldogsága útjába fog állni, az most még bátrabbá, erősebbé és bámulatosabbá teszi őt, mint valaha volt.

„Sokan meg szoktak bámulni és vannak, akiknek nem tetszik, de ez engem nem érdekel. Páran már mondták, hogy csúnya és furcsa, de ez nem igazán zavar. Ez az ő véleményük és én úgy gondolom, hogy gyönyörű. Sokan kérdeznek az anyajegyemről, néha azt hiszik, hogy festék vagy tetoválás, de nem bánom és elmagyarázom nekik. Büszke vagyok az anyajegyemre, ez is én vagyok, ugyanakkor arra is megtanított, hogy szeressem önmagam”- mondta Mendes.

Mendes és inspiráló története mindenütt erőt ad a fiatal lányoknak és nőknek, emlékeztetve arra, hogy álljunk ki az elveink és az életünk mellett. A média állandón bombáz minket a nevetséges és elérhetetlen szépségideálokkal, amely hatalmas pszichológiai sérelmeket okozva fiatal lányokban és felnőtt nőkben egyaránt. Ideje ennek véget vetni.

Lehetnek anyajegyeid, bármilyen foltod, szeplőid, ezek teszned téged azzá, aki vagy. Csak egyetlen egy van belőled és ez a valaki mindennél szebb.

Hirdetés

You may also like