Home Érdekes! Az anya lágy hangon énekelni kezd a babájának… az ő reakciója felbecsülhetetlen!

Az anya lágy hangon énekelni kezd a babájának… az ő reakciója felbecsülhetetlen!

by Judith

Mindannyian láttunk már babát sírni. Általában így jelzik hogy éhesek, ölbe akarnak jönni vagy pelus cserére van szükségük. A szülők pedig azt is nagyon jól tudják, hogy néha semmi oka nincs a sírásnak.

Ez a videó egy édes pici babáról, aki megkönnyezi édesanyja énekét, valószínűleg téged is megríkat majd.

A videó azzal kezdődik, hogy az édesanya lágyan énekli egy korabeli keresztény énekes, Chris Tomlin Good Good Father című dalát.

A baba mosolyog ahogy a mama énekel neki és közben egy nagy adag zöldborsó teríti be a kis állacskáját. De amikor a dal eléri az érzelmi tetőfokát kis könnycseppet látunk megjelenni a bébi szemében. A baba lebiggyeszti az ajkát, miközben a könnyen legördülnek a kis arcán.

Ez a legédesebb dolog, amit valaha láthattunk.

A Psychology Today (Mai Pszichológia) szerint, aminek tanúi lehetünk az az érzelmi kapcsolódás. Ez akkor jelentkezik, amikor az emberek felveszik a környezetükből és visszasugározzák a magas szintű érzelmeket. Ez egy alapvető reakció, amely szükséges a szociális viselkedéshez.

 

Ez az oka annak, hogy a babák általában sírnak, amikor a környezetükben lévő babák is sírnak vagy mosolyognak, amikor a többiek is.Ugyanígy ezért van az, hogy lehangolt, depresszív anyák és apák babái hajlamosak üresen bámulni.

A babák életük első vagy második hónapjától már mosolyognak, amikor rájuk mosolyognak, ami az érzelmi szinkron formája vagy egyéb más érzelmeket utánoznak hogy kialakítsanak egyfajta szociális kapcsolatfelvételt.

Valószínűleg úgy történt, hogy az anya vidáman, mosolygó arccal elkezdett énekelni, épp ezért a baba is vidáman figyelte anyukáját. Ahogy a dal elérkezett az érzelmi csúcspontjához, biztos a mama arckifejezése ezt az érzelmet leképezte és a baba is újra produkálta.

Bizonyára a baba az anya arckifejezésére reagált, nem a dal szépségétől érzékenyült el.

A Psychology Today leírta, hogy az éneklés segít a szülőknek kapcsolódni a gyermekeikhez és segít fenntartani az csecsemő tekintetét és figyelmét, amely az érzelmi szinkron létrejöttét segíti elő és egyben hatékony terápia a koraszülött babáknál.

Kérlek oszd meg családoddal és barátaiddal is!

Hirdetés

You may also like