Home Érdekes! Arnold Schwarzenegger üzenete az emberiségnek, amit mindenkinek el kell olvasnia!

Arnold Schwarzenegger üzenete az emberiségnek, amit mindenkinek el kell olvasnia!

by Zsani

Vajon tényleg lehetséges hús nélkül élni? A válasz természetesen igen, hiszen rengeteg ember iktatta ki életéből a húsok fogyasztását, és köszönik szépen, jól meg vannak. És, ha maga Arnold Schwarzenegger is ezen a véleményen van, akkor érdemes elgondolkodni a témán.

A világhírű testépítő, filmsztár és politikus szerint: “Elérkezett az idő, hogy csökkentsük a húsfogyasztásunkat, mert így megmenthetjük a bolygónkat.”

A párizsi klíma-konferencián Schwarzeneggel a BBC-nek így nyilatkozott: “Az ártalmas gázok 28 százaléka az állattenyésztés következménye, így van tennivalónk ezen a téren. Az ember nem csak a húsokból juthat fehérjékhez, a növényi eredetű táplálékokban is vannak hasznos fehérjék. Én láttam olyan vegetáriánus testépítőket, akik nagyon erősek, izmosak és egészségesek.”

Schwarzenegger úgy néz ki, hogy nem csak a levegőbe beszél, hiszen egyre több vegetáriánus sportoló ér el a húsfogyasztó sportolóknál kimagaslóbb eredményeket, ilyen Scott Jurek maratonista, aki a 3500 km-es Appalachian Trial maratont 46 nap alatt teljesítette, naponta 80 km szaladva, ezzel világrekordot döntve, a maraton ideje alatt húst nem fogyasztva.

Az amerikai sajtó figyelmének középpontjába került David Carter is, “a 136 kilós vega”, aki az amerikai futball válogatott tagja, de meg kell említeni Torre Washington testépítőt, és a világ legerősebb emberét, Patrik Baboumian-t is, akik szintén vegetáriánusok.

Ők a bizonyítékok arra, hogy a növényekben rejlő tápanyagokkal is lehet izomtömeget építeni, hiszen rengeteg zöldségben, gyümölcsben, gabonafélében megvannak azok a fehérjék, amelyek az izomnövelésben szerepet játszanak, és közben nem tartalmaznak káros zsírokat, szénhidrátokat. Már csak egy bögre lencse 16-20 gramm fehérjét tartalmaz, egy bögre quinoa-ban 11 gramm fehérje van, egy bögre brokkoli pedig 4 grammot tartalmaz.

Egy tanulmány ugyanakkor megállapította, hogy a húsfogyasztók kétszer annyi fehérjét esznek, mint amennyire a szervezetüknek szüksége lenne, ami viszont nem egészséges, hiszen ez olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a szívproblémák, a csontritkulás, vagy akár a rák.

A BBC-nek adott interjúban Schwarzenegger arra biztatja az embereket, hogy hetente legalább 3 alkalommal hagyjanak fel a húsfogyasztással, és inkább készítsenek zöldségekből, gyümölcsökből harapnivalót, így ezzel máris jelentősen hozzájárulva bolygónk védelméhez.

Csak gratulálni tudunk a Terminátor kezdeményezéséhez!

Hirdetés

You may also like